De'ale scolii

Saracie in crestere in cartierele Berlinului

In ultimii cinci ani a crescut saracia in mai mult din jumatate din cartierele Berlinului. Acestea sunt rezultatele celor mai recente statistici. Datele au scos din nou la iveala legatura stransa intre procentul imigrantilor si nivelul de trai in anumite regiuni ale capitalei Germaniei. In Berlin traiesc din ajutor social 700.000 persoane si 179.000 copii, mai exact 37% din populatie. Diferenta dintre bogati si saraci devine din ce in ce mai mare, iar cei mai afectati de saracie sunt batranii si somerii cu familii numeroase, arata statisticile publicate de Senatul Berlinului.

Cel mai scazut nivel de trai a fost din nou inregistrat in zonele cu un procent ridicat de imigranti, precizeaza profesorul Gerhard Meinlschmidt, unul dintre autorii studiului. In cartierele Mitte si Neukölln, 70% din copii cresc in familii ale caror singur venit este ajutorul social. Conform BIBE aproape o treime din imigrantii turci nu au absolvit scoala iar 40% dintre acestia nu au un loc de munca.

In timp ce 22% din totalul locuitorilor Berlinului nu au nici o pregatire profesionala, in randul imigrantilor procentul ajunge la 48%. Cunostintele limitate de limba germana atrag dezinteresul copiilor sau parintilor pentru scoala.

Heinz Buschkowski (SPD), primarul cartierului Neukölln, unde traiesc cei mai multi imigranti din capitala, a propus ca alocatiile pentru copii sa nu fie acordate in cazurile in care se constata nefrecventarea masiva a cursurilor. Solutia ar fi una eficienta, considera acesta, in conditiile in care cartierul inregistreaza cea mai mare rata a saraciei din Berlin. Din cele 12 cartiere berlineze studiate, au fost inregistrate numai doua fara probleme sociale.



1 comments:

Anonim spunea...

E CRIZA
VAD CA SI LA TINE PENTRU CA POSTURILE DEVIN MAI RARE =)

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit