De'ale scolii

Intre cer si pamant

O biserica catolica din Gelsenkirchen si-a propus sa atraga cat mai multi tineri. Sub supravegherea membrilor unei asociatii de alpinism, tinerii pot face pe cataratorii in biserica. Neobisnuitul proiect care se adreseaza în exclusivitate tinerilor le ofera acestora posibilitatea de a se catara la peste 10m inaltime peste poduri de lemn puse in interiorul bisericii Liebfrauenkirche. "Iisus s-a urcat pe munti si a cautat obiecte in apropierea sa. S-a uitat în jurul Lui si s-a intrebat cum le poate transmite oamenilor un mesaj asa incat sa il inteleaga. La fel e şi cu proiectul nostru. Cataratul nu este decat forma prin care vrem sa le transmitem mesajul", explica parintele Bernd Steinrötter.

Totodata este si un lucru necesar avand in vedere ca tinerii manifesta,din ce in ce mai mult, dezinteres fata de Biserica si religie. Conform unui studiu al Institutului Sinus din Heidelberg, desi nu sunt atei, circa 65% din tineri nu inteleg mesajul Bisericii. Se pare ca tinerii se bucura de aceasta posibilitate inedita de petrecere a timpului liber.


Dar nu toti cataratori din biserica Liebfrauenkirche sunt constienti de legatura dintre proiect si religie. Multi tineri afirma ca in timp ce se catarau nici nu s-au gandit ca sunt intr-o biserica. Ei s-au bucurat ca au avut ocazia de a privi acest loc si dintr-o alta perspectiva. Posibilitatea exista pana la sfarsitul anului 2010. Dupa aceea proiectul se incheie.

2 comments:

Crok spunea...

ce ciudat :))

miru be spunea...

interesant,dar scuză-mi scepticismul-oare avem nevoie să fim "mai sus" la propriu,pentru a ajunge la divinitate?sunt de părere că dacă tinerilor li s-ar fi explicat cum se cuvine învăţătura creştină,ar fi înţeles-o.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit