De'ale scolii

Duminica Floriilor si Pastele in Germania

Astazi romanii sarbatoresc Floriile. In Germania in acest an Pastele a cazut in aceeasi zi cu Floriile la romani, si anume astazi. Vreau sa va spun cateva lucruri despre Sarbatoarea Floriilor si despre Pastele catolic.


Duminica Floriilor

Floriile este o sarbatoare cunoscuta si sub denumirea de Duminica Floriilor sau Duminica Stalpilor. Floriile se serbeaza cu o saptamana inainte de Paste si simbolizeaza Intrarea Domnului in Ierusalim, iar pentru toti credinciosii, incepand cu acesta data pana la Paste, incepe Saptamana Patimilor.

Aceasta sarbatoare poarta numele de Florii, deoarece Iisus Hristos a fost intampinat in Ierusalim cu flori si cu ramuri de finic si de maslin.Credinciosii duc simbolic la biserica ramuri de salcie si flori pentru a le sfinti, deoarece incepand cu acesta zi toate florile si toti pomii incep sa infloreasca.

Pastele in Germania

Se crede ca termenul german "Ostern" vine de la o zeita anglo-saxona din antichitate numita "Eastre", sau "Ostara". Traditiile de Paste pentru germani sunt foarte importante. Pastele si Craciunul sunt cele mai importante sarbatori in Germania. In aceasta zi sacra toti crestinii sarbatoresc invierea lui Iisus . Este cel mai mare si mai placut eveniment din tot anul pentru crestini.

In casele crestinilor se face curatenia de primavara si se decoreaza interioarele pentru Paste, la ferestre se pun desene cu iepurasi, oua si alte decoratiuni specifice acestei sarbatori. Pentru copii, simbolul Pastelui este iepurasul. Copaceii de Paste decorati cu oua fac parte de mult timp din traditiile Germaniei. Sarbatoarea Pastelui este foarte importanta si incepe cu mersul la biserica in Duminica Mare.

Dupa o perioada foarte stricta de post, nemtii servesc la masa de Paste mancaruri traditionale, cum ar fi friptura de miel si cozonacul in forma de miel. De Pasti copiii joaca un joc: se intrec in rostogolirea oualor colorate pe pante din iarba sau le ciocnesc la capetele ascutite si copilul al carui ou nu s-a spart, il obtine si pe cel spart.

Stiti cum e cu Pastele prin Occident, nici nu a disparut din raftul supermarket-urilor Aldi, Lidl und Co, ultimul mos de ciocolata, si este deja inlocuit cu Iepurasi care mai de care mai viu colorati, cosulete cu oua mari si mici, care-ti iau ochii. Uite asa, iti lasa gura apa numai citind ingredientele pe creeatiile culinare destinate sarbatorilor de Paste.

1 comments:

Anonim spunea...

Eu am nevoie de Anglia nu de Germania!

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit