De'ale scolii

Saint Patrick's Day: Ziua nationala a Irlandei

Astazi, in data de 17 Martie, Irlanda isi sarbatoreste ziua nationala, care este si sarbatoarea Sf Patrick, protectorul acestei tari. Saint Patrick's Day este celebrata in toata lumea de catre irlandezi si, de ceva vreme, si de oameni care nu sunt de origine irlandeza. Sarbatoarea are culoarea specifica verde, atat crestinii cat si cei necrestini consuma legume si fructe de culoare verde, poarta haine verzi, beau bauturi specific irlandeze si participa la paradele zilei.


Parada Sfantului Patrick din Dublin face parte dintr-o alta, care dureaza 5 zile, si insumeaza mai bine de 500.000 de vizitatori. Cea mai mare parada a sfantului Patrick are loc anual in New York si este vizionata de mai bine de 2 milioane de spectatori. Prima sarbatoare a acestei zile s-a tinut pe data de 17 martie 1756, tot in New York. Spectacolele au loc, de asemenea, si in alte orase irlandeze sau sate.

Pe langa faptul ca este o sarbatoare a traditiei si culturii irlandeze, ziua de 17 martie este celebrata si de Biserica Catolica, Biserica Irlandei si alte denominatii.

Pe aceasta data se beau beri irlandeze cum ar fi Murphys, Smithwicks, Harp sau Guinness, sau whiskey irlandez, cidru, cafea sau Bailey's Cream, iar in ceea ce priveste vestimentatia, este obligatoriu sa se poarte cel putin un articol de imbracaminte de culoare verde.

In München se afla din anul 1996 in fiecare an un festiva pentru St. Patrick's Day. inafara de irlandezi, scotieni si englezi, la festival mai vin si foarte multi nemti. La acest festival au asistat, in anul 2007, mai mult de 30.000 de participanti si spectatori. Dupa mersul prin oras, care masoara cam 2 km,din Münchner Freiheit pana la Odeonsplatz urmeaza acolo un program cu muzica traditionala, dansuri traditionale si mancare traditionala. In poza din dreapta vedeti oamenii la Parada din München.

Si in orasul Karlsruhe exista un festival, din anul 2005, care nu este asa de mare. In Nürnberg se tine la biserica St. Klara, din 2005, un discurs in trei limbi: irlandeza, engleza si germana.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit