De'ale scolii

De unde provine denumirea de Hot Dog

Un macelar din Frankfurt am Main a denumit carnatul fierbinte dupa rasa cainelui: "carnatul soricar" ("dachshund wurst"). Un soricar este un caine cu picioarele scurte si corpul alungit.

"Carnatul soricar" a fost introdus de catre nemti si in Statele Unite. In 1871, Charles Feltman, macelar german, a deschis primul chiosc cu hotdogs in Coney Island. In tot acest timp, carnaciorii au inceput sa fie vanduti ca mancare fierbinte atat in Germania cat si in Austria.

In 1901, T.A. Dargan, un caricaturist din New York a vazut cum un vanzator s-a ars la degete dupa ce a apucat un carnacior fierbinte. Pentru a se proteja, acesta a inceput sa foloseasca bucati de coca pentru a "prinde" carnaciorul. Dargan a vrut sa deseneze acea scena. Pentru ca nu era sigur de pronuntia cuvantului "dachshund", acesta a schimbat denumirea in "hot dog".

6 comments:

crok spunea...

oricare ar fi denumirea , eu raman la conceptia mea si anume: fast food = junk food :) foarte rar,si zic "rar" adica odata la cateva luni sa mananc de la fastfood sau Mc/Kfc doar in cazul in care nu am cum sa ajung acasa,sau mai stiu eu cu ce ocazie :)) dar in rest nu [-x

Anonim spunea...

Incredibil! Nu m-as fi asteptat sa fie descoperit de nemti.

Unknown spunea...

@crok: Si eu cred ca nu terbuie sa exageram cu mancarea la fast food.

Unknown spunea...

@anonim: Nici eu nu ma gandeam ca l-au inventat nemtii pentru ca numele este "in engleza". Dupa aceea m-am gandit putin ca de fapf nemtii sunt foarte buni la categoria "carnati". Exista peste 500 de feluri diferite.

Anonim spunea...

Ce istorie amuzanta. Intradevar germanii sunt maestrii carnatiiloor. Fac carnati buni in landul Thüringen.

Anonim spunea...

Imi place hot dog-ul :)

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit