De'ale scolii

Alergiile primavara

Se pare ca aproximativ 20% din populatia lumii este alergica. Statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii au relevat ca Romania se numara printre tarile europene cu o prevalenta crescuta a alergiilor. Alergiile sunt intalnite in Romania aproape la fel de des ca in Irlanda, campioana Europei la acest capitol.


Exista milioane de oameni care stranuta, au ochii inlacrimati, tusesc, respira greu, transpira sau au zeci de bubite mici si rosii, fara sa stie ce anume le-a provocat reactia alergica. Sa fie vorba de muscatura unei insecte, de parul pisicii vecinului sau chiar de alunele mancate la film? Oricare dintre aceste variante poate fi suspectata, dar singurul raspuns il poate oferi medicul alergolog.

Studii recente sustin ca mamele care inhaleaza un alergen il pot transmite mai departe copilului prin laptele matern. Copilul va fi imunizat si niciodata in viitor nu va avea probleme cu alergiile. Tinerele mame sunt asadar sfatuite sa inspire polen si par de pisica, iar apoi sa treaca imediat la alaptarea bebelusului.


Exista vreun tratament pentru aceste alergii? Conteaza foarte mult cu ce soi avem de-a face. Alergologul va poate oferi cel mai bun tratament, dar cateva sfaturi inedite nu pot strica. Alergia la parul de pisica se datoreaza salivei acesteia, care contine un alergen ce ajunge pe blana ca urmare a frecventelor spalari acestor animale. Cercetatorii americani au descoperit ca, daca iti speli pisica odata pe luna, atunci ea se va transforma intr-un animal inofensiv timp de macar trei luni. Asadar, daca sunteti un alergic suficient de rapid, spalati toate pisicile pe care le puteti prinde.


O alta solutie impotriva alergiilor ar fi sa scapati de toate covoarele si perdelele din casa, iar apoi sa faceti o curatenie sfanta. Aceasta este o procedura care trebuie repetata saptamanal. Daca nici aceasta solutie extrema nu este de ajutor, nu ramane decat sa va inchideti in casa si sa asteptati ca primavara sa treaca.

In Germania foarte multi oameni sunt alergici primavara. Asta se intampla pentru ca exista foarte multi pomi si flori. Polenul de la plante poate fi inhalat si incepeti sa tusiti. Am multi copii in clasa carora le apar bubite rosii pe fata.

1 comments:

Anonim spunea...

Si eu sunt alergic.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit