De'ale scolii

Ziua internationala a femeii in Germania

Ziua Internationala a Femeii este sarbatorita in intreaga lume la data de 8 martie. In unele tari nu este sarbatorita atat de mult, in altele, da. Ca simbol al recunostintei si iubirii, in Germania se vor oferi, astazi, flori (mai mult de 20.000 de trandafiri) si bomboane. In Cottbus vad ca nu se organizeaza nimic, dar in orasele mari, cum ar fi Berlin, Hamburg, Köln, München, Bremen etc. se vor oferi trandafiri si bomboane la doamne.

In anul 2009, Ziua Internationala a Femeii se afla sub motto-ul ONU: "Femeile si barbatii, impreuna contra violentei asupra femeilor si fetelor". Bundesfrauenkonferenz (Conferinta Federala a Femeilor) are, de asemenea, un motto pentru Ziua Femeii din acest an: "Frauen bestimmt" (Femei, decideti!). Aceasta este deviza in Germania. Ideea care se afla la baza este aceea a dreptului femeii de a decide. La serviciu si in societate femeile vor avea un cuvant de spus in luarea deciziilor.

In anul 1911 o activista din Germania, Clara Zetkin, a organizat pentru prima oara Ziua Internationala a Femeii. In luna martie, femei din Germania, Austria, Danemarca, Rusia si alte tari europene au organizat marsuri pentru a promova drepturile femeii in lume. Abia in 1921 ziua de 8 martie a fost declarata Ziua Internationala a Femeii.
Va urez un 8 Martie fericit!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit