De'ale scolii

Cele mai mari orase din Germania

Berlin
Berlin este capitala Germaniei si in acelasi timp cel mai mare oras din Germania, cu aproximativ 3,5 milioane de locuitori. Berlinul este unul dintre orasele europene care ofera o imbinare perfecta de istorie, distractie, arhitectura si cultura, fiind un loc ce are cate ceva pentru oricine. Si e greu sa gasesti un alt oras din Europa care sa aiba o viata de noapte la fel de alerta, perfecta pentru cei care isi doresc sa se simta bine in cluburi diverse, mereu asaltate de berlinezi si turisti. Iar locuitorii orasului sunt de regula prietenosi si deschisi fata de noii veniti, tratandu-i cu respect si o anumita caldura specifica.

Hamburg
Orasul este situat pe raul Elba, in nordul Germaniei, fiind al doilea oras ca marime din Germania, cu o populatie de 1,7 milioane locuitori. Orasul este in prezent un bogat centru istoric si cultural, gazduind 6 muzee mari si peste 100 de galerii de arta. Alte atractii sunt: Opera de Stat, centrele comerciale, restaurantele, parcurile, gradinile si cararile din jurul Lacului Alster.

München
München este al treilea oras ca marime din Germania, dupa Berlin si Hamburg, cu o populatie de cca. 1,26 milioane de locuitori).München este o populara destinatie turistica, fiind numita capitala secreta a Germaniei. Piata Marienplatz, cu noua si vechea primarie, atragatorare prin turnurile lor, figureaza scene medievale. Peterskirche este cea mai veche biserica din centru. Totusi catedrala Frauenkirche este cea mai faimoasa biserica din centrul orasului, prin spectaculoasa sa arhitectura medievala.

Köln
Köln se claseaza pe locul patru ca marime dupa Berlin, Hamburg si München. Din punct de vedere economic, cultural si istoric, Köln este cel mai de seama oras din Rheinland Pfalz, important nod de cale ferata, la intersectia vaii Rinului cu principalele cai comerciale intre zonele de est si vest ale Europei. Orasul Köln este o metropola culturala cu multe muzee importante, galerii de arta, teatre, opera si sali de concerte.Frankfurt am Main
Frankfurt pe Main este al cincilea oras ca marime din Germania. Este situat pe raul Main si are o populatie de aproximativ 670.000 de locuitori. Oamenii il numesc Frankfurt, insa numele sau oficial este Frankfurt am Main. In Frankfurt pe Main isi are sediul Banca Centrala Europeana. Aeroportul International Frankfurt se situeaza pe locul opt in lista celor mai mari aeroporturi din lume, avand peste 52 de milioane de pasageri anual.9 comments:

Anonim spunea...

ms ;)

Anonim spunea...

germania este otara foarte frumoasa si curata si romania este dar este condusa de cur belit adica traian b de mafie

Anonim spunea...

ma numesc mihaela nv germania este otara foarte frumoasa si curata cu civilizatia foarte bogata si economia dezvoltata ela minu

Anonim spunea...

sa ma sugi de pula cu toti nemtii si turcii din Germania, muisto!!!!

Anonim spunea...

Suntem in urma Germaniei cu vreo 100 de ani si din cauza "oamenilor" de rand,nu numai din cauza conducatorilor,pt ca noi suntem cei care ne dam votu pt o sticla e ulei....pt bani romanu vine tot fara sa gandeasca ca ce ia acum va da inapoi de 10x...

Anonim spunea...

Eu am fost de multe ori in Germania si este o tara superba si curata spre deosebire de Romania care e si ea o tara cu multe locuri frumoase,dar pe care multi din noi nu stim sa le pastram si sa profitam de ele asa ca profita strainii !!

Anonim spunea...

va multumesc muult mi a fost de ajutor

Anonim spunea...

:)

Anonim spunea...

multumesc foarte mult pentru informati despre GERMANIA ma ajutat mult ms,,,.../////

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit