De'ale scolii

Azi se implinesc 200 de ani de la nasterea lui Charles Darwin

Charles Darwin s-a născut la data de 12 februarie 1809 in Shrewsbury, Anglia. Este binecunoscutul geolog, biolog si fondatorul teoriei referitoare la evolutia speciilor de plante si animale. A murit la data de 19 aprilie 1882. Azi se implinesc 200 de ani de la nasterea sa.

La data de 29 noiembrie 2009 se implineste si un secol si jumatate de la publicarea celebrei sale teorii a evolutiei. Potrivit lui Charles Darwin speciile au stramosi comuni si evolueaza prin selectie naturala. Darwin a conceput teoria in urma studiilor facute pe fosilele colectate in calatoriile sale in Chile, Peru si Insulele Galapagos. Teoria lui Darwin sustine ca speciile evolueaza pentru a supravietui conditiilor de mediu.

Charles Darwin este sarbatorit in mai mult de 40 de tari. Pe site-ul dedicat zilei lui Darwin sunt inregistrate 662 evenimente. Vor fi organizatie expozitii, lecturi publice, lansari de carte... In Londra, Muzeul de istorie naturala gazduieste cea mai mare expozitie dedicata lui Charles Darwin.

Cei care vor sa viziteze casa unde a locuit Darwin, pot sa viziteze locuinta lui Darwin situata in orasul Kent. Down House a fost redeschisa publicului larg in aceasta saptamana.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit