De'ale scolii

Zgarie - nori in Paris

Dupa 30 de ani in care constructiile foarte inalte au fost interzise in Paris, arhitectii si constructorii vor sa ridice o piramida de sticla spectaculoasa, care va avea 50 de etaje. Dupa ce legea care interzicea construirea zgarie-norilor în capitala Frantei a fost revizuita, mai multe astfel de cladiri sunt pregatite sa apara in oras.

"Le Projet Triangle” este numele cladirii. Acest proiect a fost gandit de arhitectii Jacques Herzog si Pierre de Meuron, aceiasi care au realizat Stadionul Olimpic din Beijing. Forma piramidala a cladirii a fost aleasa pentru ca sa se evite, astfel, umbrirea strazilor si constructiilor din jur, au mai explicat arhitectii.

Energia necesara functionarii sale va fi asigurata pe baza unor sisteme solare si eoliene. Nu va trebui nici incalzita foarte tare, problema este cum sa o racim.

Uriasa piramida va fi gata in 2012 si va include birouri, un centru de conferinte si un hotel cu 400 de locuri, pe langa restaurante, cafenele si gradini.

Piramida de sticla va fi inalta de 180 de metri si va deveni astfel a treia cea mai inalta cladire din Paris, dupa turnul Eiffel (325 de metri) si turnul Montparnasse (210 metri).


Va fi construita in sudul Parisului, langa statia Porte de Versailles. Mai jos aveti harta:


View Larger Map


Am luat de aici si de aici.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit