De'ale scolii

Cele mai veninoase 6 animale din lume

1. Viespea de mare (Box Jellyfish)

Este o specie de meduza care traieste in apele tropicale Australiene. Este cel mai veninos animal, capabil sa omoare instantaneu. Tentaculele sale sunt inzestrate cu peste 5.000 de celule veninoase, iar contactul acestora cu corpul uman este fatal.Pe intregul glob, anual, viespea de mare ucide mai multi oameni decat rechinii si crocodilii la un loc.

2. Caracatita cu inele albastre (Blue Ringed Octopus)



Caracatita cu inele albastre are marimea unei mingi de golf dar otrava sa este destul de puternica pentru a ucide un om adult in cateva minute. Ultimul lucru vazut de victima sunt inelele albastre (se vad numai in momentul atacului). Poate fi gasita in bazinele adanci din jurul coastei Australiene.


3. Scorpionul Death Stalker


Scorpionii apartin familiei paianjenilor, fiind rudele lor . Aproximativ 1200 de specii cunoscute de scorpioni traiesc in tinuturi cu clima calda.
Veninul acestui scorpion provoaca o durere insuportabila. febra, urmata de coma si apoi moartea.



 


 4. Pestele piatra (Stonefish)


Se gaseste in apele Oceanului Pacific pana pe coasta Australiei. Acest peste se aseamana foarte mult cu o piatra sau un coral. Un puternic venin ce se afla stocat in 13 spini tine departe diversii pradatori. In cazul in care omul intra in contact cu acest venin, acesta va muri in mod inevitabil.


 


5. Inland Taipan


Este considerat cel mai veninos sarpe de pe Pamant. O muscatura a sarpelui Inland Taipan contine suficient venin pentru a ucide 100 de oameni. Din fericire, sarpele Taipan este un sarpe foarte timid si bland.



 


6. Broasca sageata veninoasa aurie (Poison Dart Frog)


Daca va ganditi sa va plimbati prin padurile din America Centrala sau de Sud este bine sa va feriti sa intrati in contact cu broastele sageata, mai exact cu veninul secretat de pielea acestora. 2 miligrame de venin sunt suficiente pentru a ucide un om.

6 comments:

Liviu spunea...

i really like this article!:)

Anonim spunea...

Incredibil cum poate sa te omoare o meduza.

Anonim spunea...

sunt mai multe animale veninoase!

Anonim spunea...

Alexandru are drepate dar s-a descoperit sarpele mambo care are cel mai puterni venin acesta dc nu este in lista????

Liviu spunea...

@Anonim: Ce poti sa ne spui de sarpele mambo?

Ilie C. spunea...

cea mai veninoasa specie de pe pamant este omul.el ucide cu vorba'/ cu fapta cu privirea .in inima omului este cel mai puternica otrava care poate ucide multe persoane cu care intra in contact ',denumirea veninului poate fi ;egocentrism'mandrie'iubire de sine fanatism nu toti oamenii sunt veninosi. sunt multi oameni cu suflet mare.intai gandesc apoi actioneaza.'

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit