De'ale scolii

Mari greseli in ziarele romanesti

Mai multe ziare din Romania (nu dau link-uri ca le gasiti cu o simpla cautare Google) au dat site-ul numbeo.com ca fiind sigur pentru informatiile pe care le publica. E o mare greseala pentru ca acest site este un wiki unde poate edita oricine fara chiar sa fie inregistrat... Eu am editat de curand orasul Bacau. Cititi acolo sa vedeti ce am scris :)

3 comments:

Coțofana spunea...

Chiar, ce ai scris? Că pe pagina respectivă (costul vieții în orașul Bacău) eu n-am văzut decât o listă de prețuri dintre care cele mai multe sunt doar un semn de întrebare.

Alexandru Giurca spunea...

@Cotofana: Am completat la chiriile lunare. Am pus sume la intamplare si sistemul le-a acceptat. Deci nu se poate pune baza pe informatiile de acolo. Sistemul pare ca are unele reguli pt ca nu poti pune sume mult diferite de media din tara dar totusi asta ne arata ca nu se poate avea incredere in el. Poti incerca si tu.

Anonim spunea...

Problema este ca nu sunt foarte multi care editeaza o pagina despre Romania deci principiul de la Wikipedia (multi contributori elimina eroarea) nu lucreaza si aici. Numai paginile care sunt modificate de un numar mare de utilizatori pot fi de incredere. Deci are dreptate Alexandru.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit