De'ale scolii

Metode de memorare rapida si eficienta

Metoda 1: Memorezi mai usor ceea ce, in prealabil, a fost mai bine perceput, adica un material este cu atat mai temeinic si mai profund retinut, cu cat a fost mai bine inteles.
Metoda 2: Memorezi mai bine atunci cand spiritul si corpul se afla intr-o stare de receptivitate maxima, adica functionezi perfect din punct de vedere al memoriei: atunci cand organele de simt - iar, dintre acestea, in special vazul si auzul - se afla in stare totala de disponibilitate si cand aceasta disponibilitate este prezenta si din punct de vedere spiritual, adica ai energii corespunzatoare ca volum si intensitate.
Metoda 3: Memorezi tot mai bine pe masura ce creierul este mai solicitat, respectiv cand acesta se afla intr-o activitate cat mai intensa, adica este permanent "folosit" in acest sens. Cresterea numarului de antrenamente cerebrale determina activarea si mentinerea activarii centrilor nervosi, obtinand un "teren" de maxima receptivitate.
Metoda 4: Memorezi cu atat mai precis, cu cat esti mai interesata de ceea ce vrei sa memorezi, adica, daca un material se asimileaza pe calea unei simple repetari, fie redarea se va face cu dificultate, fie acesta va fi uitat de indata. De aceea, este recomandabil sa fii curioasa si interesata de acel "ceva" care trebuie memorat, ca efectul sa fie rapid si fidel.
Metoda 5: A memora eficient un material sau o simpla informatie inseamna a o "decupa", in prealabil, in forme cat mai accesibile, adica a repera ideile componente, principale, a le orienta in ordinea in care sunt cuprinse in material si, la sfarsit, a incerca sa stabilesti legaturile si conditionarile logice dintre ele.

5 comments:

Simona spunea...

Oare cum e sa memorezi toata Biblia? Mi s-a parut geniala ideea regizorului filmului The book of Eli. Tot filmul am crezut ca Denzel Washington are Biblia scrisa cu el, cand defapt el o stia pe de rost.
Si ontopic: Mi se parea exagerat de greu sa memorez unele formule de la mate/fizica cand eram in generala/liceu.

ameky spunea...

memorezi rapid lucrurile pentru care prezinti un interes, restul se uita rapid

Anonim spunea...

de fapt in The book of Eli biblia aceea era pentru orbi .. uitate mai atenta la film :D

Cristina spunea...

Incercati sa va inregistrati in timp ce cititi materialul pe care il aveti de memorat si incercati apoi sa il redati in timp ce va culcati si aproape atipiti. Momentul este foarte favorabil sa permita informatiei sa intrein subconstient. Atentie insa la ce informatie va supuneti. Asa se face si programare mentala.

Masaj erotic Bucuresti spunea...

memorezi rapid lucrurile pentru care prezinti un interes, restul se uita rapid...foarte bine spus

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit