De'ale scolii

20 de lucruri pe care e bine sa nu le cumperi second-hand

Patut pentru copii: Poate fi risc de siguranta (in special la leagane).

Scaunele auto
: Chiar daca un scaun de masina folosit arata OK, el poatre fi stricat din punct de vedere structural si de aceea, in caz de accident, poate fi o problema pentru tine.

Casti biciclete: castile de bicicleta sunt facute sa te protejeze numai la primul accident.

Anvelope: Desi par foarte bune (au fost tratate cu solutii care imbunatatesc aspectul) este greu de spus cat de deteriorate sunt si asta afli la primul incident in trafic.

Laptop: Din cauza ca sunt portabile, sunt predispuse la tot felul de abuzuri şi probleme. Cand cumperi un laptop folosit nu ai nicio idee despre cum a fost exploatat (lovit, bruscat etc).

Software: De regula un software inregistrat permite update-uri, ceea ce nu se intampla la unul pirat.

Plasme si HDTV: Costul pentru repararea sau inlocuirea pieselor este foarte ridicat. Uneori costa la fel de mult ca si cumpararea unui televizor nou.

DVD player: In timp ce este destul de inteligent sa cumperi DVD-uri second-hand, acest lucru nu se aplica si la DVD playere. Niciodata nu stii cate DVD-uri au fost citite cu el. Costul pentru reparare sau inlocuire de piese poate costa mai mult decat valoarea unuia nou.

Camere digitale si camere video: La fel ca si la laptop-uri, camerele digitale si cele video pot fi lovite si acest lucru sa nu se vada imediat.

Boxe si microfoane: Sunt echipamente audio sensibile, care nu rezistă bine manipulare. Stricaciunile pot sa nu fie vizibile dar sa apara ulterior.

Lentile de camera foto: o lentila de camera SLR este partea cea mai costisitoare a unui asemenea aparat. De asemenea, afecteaza in mod direct calitatea imaginilor. Orice deteriorare a lentilei, oricat de mica, va aparea in fotografii.

Blitz-uri: sunt scumpe, dar durata lor de viata este destul de scurta. Probabil nu veti beneficia prea mult de ele dacă ati cumparat la mana a doua.

Saltele si lenjerie de pat: Gandeste-te: mucegai, acarieni, bacterii, si fluide corporale. In plus, chiar si saltelele cu adevarat bune ar trebui să dureze 8 la 10 ani, si este greu de stiut cat de veche este o saltea folosita.

Costume de baie si lenjerie
: fara comentarii.

Costume de scufundare: modificarile de temperatura si presiunea apei uzeaza un astfeld e costum. Este foarte probabil, daca este uzat, sa se rupa.

Pantofi: Sunt deja "asezati" pe piciorul vechiului proprietar. Asta va face sa fie incomod de purtat dar poate provoca si tot felul de probleme de sanatate.

Palarii: Daca ati cumparat o palarie folosita, nu stiti dacă nu ati cumparat si infectii ale pielii, pete vechi de sudoare, produse de par, precum si alte resturi.

Produse de machiaj: Este un teren propice pentru bacterii si o serie de boli contagioase. E posibil sa fi venit in contact si cu rani.

Accesorii pt animale: Petele vechi si mirosurile vor continua sa existe.

Aspiratoare: Pot fi folosite si la alte munci decat cele obisnuite. Repararea poate costa mult.

2 comments:

scaune auto pentru bebelusi spunea...

Si mai sunt multe altele pe care sa nu le cumperi de la second hand: gen clapari, role, etc.
:)

Escorte spunea...

multe lucruri e bine sa nu le cumperi second pentru ca nu sti cine le-a folosit,cum le-a folosit si asa mai departe

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit