De'ale scolii

Cele mai ieftine autoturisme de intretinut

Clubul automobilistic din Germania ADAC realizeaza anual un clasament, asezand masinile pe clase si pe cheltuieli. Astfel, masinile sunt impartite in doua categorii, in functie de modul de calcul: lunar sau pe kilometru. In plus, fata de pretul de achizitie sunt luate in seama cheltuielile regulate, cum ar fi combustibilul necesar, asigurarile obligatorii, costurile de intretinere si reviziile obligatorii.

La final, intra in calcul valoarea cu care vehiculul se poate revinde dupa 4 ani, avand la bord, in medie, 15.000 km anual. In topul masinilor din categoria compacte, Dacia Logan 1,2 se afla pe primul loc, cu un cost de 0.29EUR/km, iar noul Duster Ambiance 4X2 ocupa acelasi loc fruntas la categoria lui, medie, cu 0.35EUR/km.

2 comments:

Ovidiu spunea...

Ce vreau eu sa aflu e cum o sa influenteze cifrele astea pe romani. Dacia tinde sa fie vazuta mai bine in afara decat in tara pentru simplul motiv ca romanii prefera masinile straine (siguranta, faptul ca e straina, statut social etc.).

M-as bucura daca am incepe si noi sa ne uitam si la aceste costuri de intretinere (gandire pe termen lung versus gandire pe termen scurt).

Cadou spunea...

perfecta dreptate Ovidiu ;)

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit