De'ale scolii

Mergeti la hoteluri mai ieftine in Germania

Hotelurile germane (iata unul pe Amalienstrasse 20 in München foarte aproape de universitatea tehnica si de centru) au fost ocupate in anul 2009 in masura de 60,2%, rezervarile scazand ca urmare a crizei economice cu 4,3%. Vestea buna pentru turisti a fost insa ca preturile unei camere au scazut in medie la nivel national cu 5,8%, de la 85 euro la 80 euro net. Cu toate acestea, numarul innoptarilor a ajuns la 216,1 milioane, cu 1,5% mai putin decat in anul 2008. Incepand cu 1 ianuarie 2010, s-a diminuat TVA-ul pentru hoteluri de la 19% la 7%. Se spera ca aceasta masura va atrage din nou cresteri de cel putin 2% in urmatoarele luni. Castigurile au scazut drastic, cu aproximativ 10%, suma pe care se spera sa se recupereze prin reducerea TVA- ului.

Preturile au scazut deja in acest an cu o treime din procentul redus al TVA- ului. In plus, se vor face investitii de peste 330 milioane de euro. Restul se va indrepta catre angajati, pentru cursuri de specializare si salarii mai mari, ceea ce per total inseamna ca raportul servicii/preturi se va imbunatati semnificativ.

Berlin-ul a fost singura metropola europeana care a inregistrat cresteri in turism, in anul 2009. In timp ce toate marile orase si-au pierdut o parte din turisti in perioada crizei, din ianuarie pana in iunie 2009, capitala a avut mai multi turisti decat locuitori, si anume 3,7 milioane de persoane.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit