De'ale scolii

Un german nu a muncit nicio zi din viata lui

Un german de 54 de ani nu face nimic de 36 de ani. Incaseaza bani de la stat, "duce o viata modesta" si se mai si lauda cu asta. Toata Germania e extrem de revoltata de cazul lui Arno Dübel, care traieste din cei 323 de euro dati lunar de stat.

"Cine munceste e prost!", a declarat recent intr-o emisiune TV germanul Arno Dübel. Bărbatul, care locuieste in Hamburg, stă degeaba toată ziua. Bea bere, fumeaza si isi plimba catelul. “E strigator la cer!”, s-au revoltat milioane de nemti cand au auzit de cazul lui Arno, care nu a lucrat o zi de cand a implinit 18 ani. Omul ia lunar bani de la stat, un ajutor social de 323 de euro. In plus, statul ii plateste si chiria pentru locuinta de 47 de metri patrati. Programul lui zilnic arata cam asa:

  • ora 6.30: Dübel se trezeste fara ceas. Isi bea cafeaua in bucatarie. Dupa aceea porneste televizorul: "Cel mai mult imi plac serialele!"
  • ora 8.15: Se duce si isi cumpara de la Edeka 6 doze de bere Holsten, tigari, supa si mancare pentru catei. La alte magazine mancarea pentru catei este mai ieftina: "E prea departe. Nu merg pana acolo!"
  • ora 9: Dübel ii da mancare lui Jacky, catelul sau si incepe sa fumeze. El fumeaza un pachet de tigari pe zi (5,95 euro), care il costa pe luna 178,50 euro.
  • ora 9.45: Arno butoneaza telecomanda si cateodata se enerveaza ca nu este nimic interesant la televizor. Spala rufele si vasele.
  • ora 13: Isi petrece timpul rezolvand o integrama. Dupa aceea se duce la fast-food si isi cumpara un Hot Dog.
  • ora 16.15: Se intalneste cu doi vecini si beau cafeaua impreuna in timp ce discuta despre ce s-a mai intamplat.
  • ora 17: Dübel deschide o sticla de vin alb (sticla 89 de centi). Isi petrece seara in fata televizorului. Nu a avut niciodata o prietena: "Nu am nevoie de probleme!"
  • ora 22.30 Uhr: Isi plimba caelul pentru ultima oara in aceasta zi si se uita la televizor pana la miezul noptii. 
Sursa: aici si aici.

2 comments:

Anonim spunea...

Doamne ce om...am citit despre el prin presa romana...pana la urma acest om nu stie ca "Sedentarismul este dusmanul sanatatii???"... :(

Alexandru Giurca spunea...

Se pare ca nu stie :) Traieste asa de 36 de ani. Dar nu e de invidiat.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit