De'ale scolii

Craciunul in Germania - Traditii de Craciun in Germania


In Germania, ajunul Craciunului este cea mai importanta zi de sarbatoare. In ziua de ajun, familia se aduna pentru cina si pentru a merge impreuna la biserica la Mesa din noaptea de Craciun (se intampla mai mult in sudul Germaniei).

In unele familii se obisnuieste sa se cante colinde. De Craciun, germanii adora sa-si orneze casele si in exterior, si in interior. In jurul ferestrelor sunt puse lampioane electrice.

In aproape fiecare casa exista Adventskrantz, un suport metalic cu patru lumanari. "Advent" inseamna "vine", iar acest suport simbolizeaza cele patru saptamani de dinaintea Craciunului. In fiecare duminica din aceste patru saptamani, este aprinsa cate o lumanare.

12 comments:

Anonim spunea...

Buna seara! Acest articol m-a ajutat enorm pentru proiectul meu despre traditia de Craciu la Germani. Daca ati putea sa faceti un articol mai amplu,asemanator cu referatul ar fi bun pentru toti. Nu poti sa te duci cu trei vorbe la profesoara si gata.

Anonim spunea...

dragut,comentariu despre germani.

Anonim spunea...

cool acest articol ma ajutat enorm la lectura va multumesc frumos dar se putea scrie mai mult

Anonim spunea...

CE SA ZIC UN MUNUNT FOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARTE PROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOST

Anonim spunea...

naspha

Anonim spunea...

buna seara trebuia mai multe informatii ca la ce profa de germana am eu nu ii ajungee!!!

Anonim spunea...

este foarte bun dar mai amplu

bocanci goretex spunea...

hmm frumoase traditiile :P

Anonim spunea...

futi mortii matii la ala care zisai k snt naspa sugi pula_|_

Anonim spunea...

e cam scurt trebuie mai amplu!!!

Anonim spunea...

Frohe Weihnachten in Deutschland
In Germania pregătirile pentru Crăciun au culoarea bucuriei pentru Naşterea Domnului. Oraşele devin vesele, parcă plutind pe acordurile muzicale din pieţele de Crăciun, şi strălucitoare de la milioanele de beculeţe care le îmbracă şi de la brazii împodobiţi. Ele sunt vii: forfota celor care cumpără cadouri şi a milioanelor de turişti este în toi.
Ca martor al paradelor de Crăciun, al defilărilor cu îngeraşi şi Moşi care-şi cară sacii plini în caleşti, te întorci la legendele copilăriei şi începi să crezi în Moş Crăciun, ca atunci când erai mic. În comunitatea fremătătoare de oameni chiar şi cei mai însinguraţi dintre semeni nu mai sunt singuri.
Vinul fiert (Glühwein) este specific sărbatorilor de iarnă şi se prepară după reţete diferite: cu mirodenii sau cu puţin alcool etc. Cârnaţii perpeliţi la grătar, castanele coapte sau clătitele te îmbie şi ele. După ce îţi astâmperi foamea, setea sau numai dorul de a simţi apropierea sărbătorilor, împreună cu prietenii sau cu familia, poţi să-ţi iei un suvenir.
Pomul de Crăciun este mândria fiecărui oraş. În întâmpinarea Crăciunului mulți germani țin Postul Crăciunului (germană Advent). Acesta este un timp de pregătiri religioase în vederea întâmpinării Copilului Hristos (germană das Christkind). Postul tradițional include activități ca Adventskranz (Coroniță de Advent), o coroană din ramuri de brad, prevăzută cu patru lumânări, care sunt aprinse succesiv în cele patru duminici din timpul postului.
In ziua de ajun, familia se aduna pentru cina si pentru a merge impreuna la biserica la Mesa din noaptea de Craciun (se intampla mai mult in sudul Germaniei). In unele familii se obisnuieste sa se cante colinde. De Craciun, germanii adora sa-si orneze casele si in exterior, si in interior. In jurul ferestrelor sunt puse lampioane electrice.

Anonim spunea...

boss, mai putin de atat nu puteai -.-

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit