De'ale scolii

Sandmann implieste 50 de ani

In fiecare seara, la ora 18:50, inainte de culcare, copiii din Germania se bucura de emisiunea lor preferata cu un omulet prezent pe ecrane de 50 de ani: der Sandmann. Cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la prima editie a emisiunii "Sandmann", Muzeul Filmului din Potsdam a organizat o expozitie pe aceasta tema, destinata celor mici dar si adultilor. Vizitatorii sunt invitati sa faca turul muzeului cu ajutorul tuturor mijloacelor de transport folosite de Sandmann in decursul emisiunilor lui.

In 1959 Gerhard Behrendt a creat omuletul Sandmann pentru o emisiune destinata celor mici, ce urma sa fie difuzata de televiziunea din RDG. Schita personajului fara varsta trebuia finalizata cat mai repede posibil, fiindca directorii televiziunii comuniste aflasera ca postul de televiziune SFB din Berlinul de Vest intentiona sa transmita in curand o emisiune pentru copii similara.

La 22 noiembrie 1959, personajul denumit Sandmann, ("cel care iti presara nisip in ochi"), un omulet cu o barba alba ascutita si palariuta, a aparut pe ecranele tv din casele germanilor din est. Abia o saptamana mai tarziu, un personaj similar a aparut si la televiziunea din Vest, "Sandmann-ul" din vest fiind insa scos din program in 1989. In schimb, personajul inventat de Gerhard Behrendt in RDG exista si astazi. Din 1997, emisiunea este transmisa in toata Germania la ora 18:50.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit