De'ale scolii

Topul celor mai ecologice autoturisme in 2009

Clubul Automobilistic German (VCD) a prezentat la Berlin topul celor mai ecologice autoturisme disponibile pe piata internationala. Castigatorul anului 2009 - cel mai ecologic si in acelasi timp cel mai economic autoturism disponibil pe piata in momentul de fata - este Toyota Prius Hybrid. Toyota a creat asadar prima masina cu motor pe benzina, care consuma mai putin de 4 l/ 100 km, reducand si emisiile de dioxid de carbon (CO2) de la 104 g/ km in anul 2008, la 98 g/ km in prezent.

Tot producatorul japonez s-a situat si pe locul al 2-lea in topul realizat de Clubul Automobilistic German, cu modelul Toyota iQ, o masina silentioasa, care consuma 4,3 l/ 100 km. Pe locul al 3-lea in Top Ten, dar castigator la categoria automobilelor din clasa compact, este Honda Insight Hybrid, cu un consum de 4,4 l/ 100 km si un grad de poluare de 101 g dioxid de carbon/ km.

Nici producatorii auto germani nu sunt mai prejos. Clasa compact este insa dominata de productiile germane: patru modele Volkswagen Golf, Opel Meriva 1.4 LPG Eco Flex si Audi A3 1.6 TDI 77 kW, s-au situat printre primele 10 locuri la aceasta categorie. Germanii se afla de asemenea in fruntea listei cu Volkswagen Touran, la categoria autoturismelor cu 7 locuri. In toamna acestui an, Volkswagen promite sa scoata pe piata primul model Golf, care va emite mai putin de 100 g CO2/ km.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit