De'ale scolii

Protectia datelor personale din Romania este mai mare decat cea din Germania

Datele personale ale cetatenilor sunt o marfa bine cotata. Iar comercializarea lor in masa pare a fi deosebit de facila. Asociatia germana pentru protectia consumatorului a reusit acum doi ani sa cumpere datele personale a peste sase milioane de persoane, din care patru milioane contineau pana si numerele de cont bancar. Tot in 2007 a iesit la iveala ca marile concerne germane, precum Lidl, Telekom sau Deutsche Bahn au spionat ilegal sute de angajati.

Ca urmare, in Germania s-a discutat aprins pe aceasta tema iar rezultatul a fost un nou proiect de lege care ar trebui sa protejeze mai bine datele personale ale cetatenilor. Prin legea care va intra in vigoare la 1 septembrie 2009, incalcarea confidentialitatii datelor consumatorilor sau angajatilor va fi ingreunata. Legea prevede ca orice forma de stocare sau comercializare a datelor personale sa fie aprobata de consumatori.

Grecia, Romania si Canada sunt statele cu cele mai bune rezultate in ce priveste protectia datelor personale in 2007. Se pare ca chiar si acele state in care ne asteptam la o protectie puternica a datelor personale, cum ar fi Germania, situatia este proasta. Desi protectia datelor personale s-a imbunatatit in fostele state din Europa de Est, aceasta s-a inrautatit in Europa Occidentala.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit