De'ale scolii

Miercurea este cea mai proasta zi din saptamana

Dupa un weekend relaxand, ziua de luni este considerata cea mai proasta zi din saptamana. Cele mai recente cercetari contrazic insa acest "adevar". Conform unui studiu american, cea mai proasta zi a saptamanii este miercurea, scrie, dailymail.co.uk. Peter Dodds si Christopher Danforth, doi matematicieni de la Universitatea din Vermont, au declarat ca au gasit o modalitate de a masura fericirea colectiva. Ei au concluzionat ca in ziua de miercuri oamenii sunt cei mai tristi.

Cei doi cercetatori au studiat 2.4 milioane de bloguri timp de patru ani si au incercat sa determine care sunt cele mai fericite zile ale saptamanii. Au folosit si o metoda inedita, o scala. Astfel, de fiecare data cand bloggerul folosea un cuvant pozitiv de tipul "minunat", "dragoste", "paradis", "frumos", el era notat cu un punctaj mare. Cand in text apareau cuvinte ca "trauma", "trist", "sinucidere", cercetatorii le notau cu punctaje mici. In fiecare zi bloggerul primea un anumit punctaj.

Astfel, cercetatorii au concluzionat ca duminica este cea mai buna zi dintr-o saptamana pentru ca bloggerii scriau cum si-au petrecut sambata, ce vizite au facut, la ce petreceri au fost. Lunea a fost desemnata "a doua zi fericita a saptamanii" pentru ca indivizii erau inca sub influenta weekend-ului. In schimb, mijlocul saptamanii este considerat cel mai plicticos pentru ca in aceasta perioada oamenii sunt acaparati de munca si uita de relaxarea din weekend, au explicat oamenii de stiinta. Ei au mai declarat ca una dintre cele mai triste zile a fost cea in care s-a anuntat moartea lui Michael Jackson, adolescentii fiind cei mai afectati de veste.

1 comments:

Cristina spunea...

Eu consider ziua de miercuri f buna. la mine la firma sunt cele mai mari vanzari pe la jumatatea saptamanii si toti suntem bucurosi ca avem ce lucra.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit