De'ale scolii

La ce sunt bune merele

Merele sunt unele dintre cele mai gustoase, hranitoare si bogate in vitamine fructe. Ele pot fi consumate de-a lungul intregului an. Merele pot fi consumate crude, in salate (de fructe sau de legume, conferind o savoare placuta preparatului respectiv), in prajituri, ca gem sau jeleu etc. Merii se cultiva in regiunile cu clima temperata, existand o varietate de sortimente de mere.

Coaja acestor fructe este foarte subtire, culoarea ei putand varia de la verde, galben si rosu sau orice alte combinatii intre aceste nuante. Pulpa fructului are, in general, o nuanta galbuie sau crem, fiind extrem de suculenta. Merele sunt usor dulci, dar pot fi si acrisoare, in functie de fel. Printre cele mai populare sortimente se numara bot de iepure, marul domnesc, Jonathan, Jonagold, Golden Delicious etc.

Merele pot fi consumate crude, transformate in suc, jeleu, gem, dulceata sau pot fi incluse intr-o varietate de salate, preparate cu carne, placinte si, bineinteles, deserturi. Ca fructe uscate, merele pot fi adaugate unor produse de patiserie sau unor prajituri, iar in forma cruda, pot fi folosite pentru producerea de suc, otet sau bauturi alcoolice.

1 comments:

Dame de companie spunea...

mie una imi plac foarte mult si stiam ca sunt si bogate in vitamine;)

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit