De'ale scolii

Inceputurile publicitatii

Prima conditie ca un produs sa fie vandut este ca oamenii sa il cunoasca, si cine poate obtine astazi mai bine acest lucru daca nu publicitatea.Primele forme de publicitate au aparut inca din antichitate, cele mai vechi semne fiind descoperite in ruinele Babilonului si al Romei antice sub forma unor desene atragatoare.

Publicitatea a trecut prin mai multe forme: strigatul marfurilor in fata caselor, anunturile care circulau sub forma unor texte scurte aparute in ziarele vremii si a culminat cu ceea ce noi numim astazi publicitatate in adevaratul sens al cuvantului, publicitatea realizata prin toate mijloacele media: ziare, televizor, radio, si evident internet. Regina Maria a Romaniei a acceptat sa apara intr-o reclama in care sa laude calitatile cremei "Pond’s Cold". Succesul obtinut a demonstrat acest tip de publicitate ca fiind unul dintre cele mai credibile si eficiente.

Aparitia televiziunii a avut de asemenea un impact foarte mare asupra publicitatii. Spoturile TV au devenit cu timpul din ce in ce mai ilustrative si mai convingatoare iar oamenii din spatele spoturilor din ce in ce mai inventivi. In acelasi timp insa cumparatorii au devenit mult mai pretentiosi, ei dorind in acelasi timp calitate dar si exclusivitate. Pentru multi dintre ei nu este suficient daca un produs este bun el trebuie in acelasi timp sa fie si personal, altfel spus cu cat mai putine persoane au acces la el cu atat mai bine, acest lucru determinand aparitia multor produse premium.

La extrema opusa se afla oamenii obisnuiti care cumpara produsele de masa. De cele mai multe ori pretul fiind cel care face diferenta. De fapt cat de buna a ajuns sa fie publicitatea? Pana unde poate sa mearga? Ea te poate convinge azi sa cumperi un produs de care nu ai nevoie dar sa te faca sa crezi ca iti este esential.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit