De'ale scolii

A fost inaugurat "Metroul Cancelarului" la Berlin

Dupa 14 ani de lucrari la Berlin a fost inaugurata o noua linie de metrou. Si cu toate ca Angela Merkel nu va folosi probabil niciodata transportul subteran, linia a primit denumirea de "Metroul Cancelarului". Lucrarile pentru constructia celei mai scurte linii de metrou din Berlin, care face legatura intre Poarta Brandenburg si Gara Centrala a capitalei, s-au derulat timp de 14 ani. Reteaua de cai ferate urbane subterane a Berlinului s-a extins asadar cu 1,8 km si 3 statii de metrou, parcurse in 3 minute, pentru care costurile s-au ridicat la 320 de milioane de euro.

"Se vede ca a fost un proiect reusit", a declarat Primarul General al Berlinului. "In primul rand, din punct de vedere estetic. In plus, va atrage foarte multi calatori. Tehnic vorbind, sunt intr-adevar numai 3 statii, dar se va construi in continuare si in urmatorii ani se va face conexiunea cu alte linii. Au existat multe controverse legate de aceasta ruta", a admis Wowereit. Cu siguranta, design-ul ultramodern al celor 3 noi statii de metrou va atrage atentia publicatiilor specializate pe arhitectura, ca multe alte constructii sofisticate din Berlin de altfel, cum ar fi Gara Centrala sau complexul Potsdamer Platz.

La fel de impresionati de aspectul noilor statii subterane au fost unii din cei 70.000 de berlinezi si turisti, prezenti la petrecerea de inaugurare a "Metroului Cancelarului". Compania de transport in comun din Berlin comsideră că pe noua ruta vor calatori zilnic cel putin 6.400 de persoane. Reteaua de metrouri supra- si subterane a Berlinului este cea mai extinsa din Germania. Conform Oficiului de statistica Berlin-Brandenburg, metroul berlinez transporta anual 400 milioane de
calatori.




0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit