De'ale scolii

Platforme online pentru cursuri universitare

In loc sa mearga pana la facultate, multi studenti prefera sa se aseze in balcon sau in parc, cu laptopul alaturi si sa urmareasca cursurile pe platformele online. Cuvantul cheie este "e-learning". Studentilor le place noul sistem deoarece pot urmari cursurile in liniste, fara sa stea inghesuiti intr-o sala cu alti studenti. In plus pot repeta clipul de cate ori cred ca este necesar sau sa sara de la o tema la alta si sa-si faca notite fara graba.

Majoritatea universitatilor transfera inregistrarea cursurilor pe internet. Singurul neajuns este ca portalele video, printre care se numara si Lernfunk sau Ilias, transmit cursurile unei singure facultati. Doar cateva portale, precum Lecturio, ofera mai multe cursuri, care sunt transmise din salile diferitelor facultati germane. Pagina de internet Lecturio inregistreaza aproximativ 1.000 de vizitatori zilnic. La orele de varf, Lecturio este vizitata chiar de peste 5.000 de studenti.

Cu toate acestea, eu cred ca este cu totul altceva cand chiar esti prezent in sala de curs. Doar asa ai sansa de a il intreba pe profesor. Chiar daca urmarirea cursurilor pe internet te ajuta sa-ti faci mai multe notite, daca nu stii ceva trebuie sa vorbesti cu profesorul, ceea ce nu se poate prin intermediul cursurilor virtuale.

1 comments:

Anonim spunea...

Se poate discuta cu profesorul folosind chat sau teleonferinta pe Skype, de exemplu.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit