De'ale scolii

Festivalul international de sculptura in nisip la Berlin: Berlin in 2222

La Berlin a inceput al 7-lea Festival international de sculptura in nisip. Orasul anului 2222 a fost construit temporar in centrul orasului. Cu aproximativ 120.000 de vizitatori la fiecare editie, Sandsation a devenit unul dintre simbolurile verii berlineze.

2000 de tone de nisip, 30 de sculptori si rabdare au fost componentele necesare pentru constructia "Orasului viitorului". La Berlin a inceput a 7-a editie a Festivalului "Sandsation"- cea mai mare expozitie de sculpturi in nisip din Germania. Sandsation este un joc de cuvinte combinand cuvintele germane "Sand" - nisip, si "Sensation", senzatie.

Cativa dintre cei mai renumiti artisti in domeniu din lume prezinta in acest an, pe o suprafata de 5.000 m², Berlinul imaginar al anului 2222. "Un nou soare in aceeasi lume", constructia de 6 metri inaltime, realizata de italianul Gianni Schiumarini, care plaseaza Berlinul in centrul unui sistem solar imaginar, a fost aleasa de juriu, ca fiind cea mai impresionanta opera de arta din cadrul festivalului. In acest an au mai participat inca 11 lucrari la Campionatul Mondial al Sculpturilor in Nisip.

Organizatorii si-au mai propus sa descopere in aceasta vara noi talente, la o competitie speciala dedicata copiilor, care au fost invitati sa construiasca din nisip, din propria imaginatie, "Parcul animalelor".

Si pentru ca in acest an germanii aniverseaza doua decenii de la caderea Zidului Berlinului, singura expozitie urbana de sculptura in nisip din Europa a fost plasata pe Invalidenstraße, unul dintre fostele puncte de frontiera ale granitei care a despartit orasul intre anii 1961-1989.

Fotografii vedeti aici.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit