De'ale scolii

Creste durata medie de viata

Daca in trecut durata medie de viata era sub 50 de ani, acum s-a ajuns la 80 de ani. Cifrele sunt in crestere. Mai ales in statele puternic industrializate durata de viata a crescut extrem de mult in ultimele decenii.

Oamenii sunt si tot mai activi pana la varste foarte inaintate. Anneliese Bee are 92 de ani si este inca in putere. Ea se ocupa si acum singura de gospodarie, gatind chiar pentru intreaga familie. Anneliese Bee isi aminteste ca parintii ei n-au atins o varsta atat de inaintata si ca, in trecut, persoanele longevive nu erau neaparat si sanatoase.


Potrivit datelor statistice, durata medie de viata s-a dublat fata de acum 130 de ani. In Germania durata medie de viata este astazi la femei de 82 de ani, iar la barbati de 76 de ani. Si in urma cu 130 de ani existau oameni care traiau mult, dar ca mortalitatea la nou nascuti si la copiii mici era foarte ridicata atunci... Cresterea considerabila a duratei de viata este rezultatul progreselor continue in medicina, care au redus mortalitatea la copii. La toate acestea se adauga si conditiile de viata ale oamenilor de astazi, conditiile de igiena...

Germania este una din tarile cu cea mai ridicata durata de viata. In general putem spune ca durata de viata a crescut pe intreg globul - cu unele exceptii insa. Cele mai dezavantajate sunt regiunile de pe continentul african unde SIDA face ravagii. Aici durata medie de viata este de sub 40 de ani.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit