De'ale scolii

Cele mai mari si importante orase din Spania

Pentru ca tot merg in vacanta de vara in Spania, la Tossa de Mar, m-am gandit sa va spun care sunt cele mai mari orase din Spania.

Madrid
(Populatie: 3 128 600)
Madrid este capitala Spaniei. Acest oras a devenit unul infloritor, iar astazi este rivalizat cultural doar de catre Barcelona.Puncte importante culturale si turistice includ faimosul Muzeu Prado, Centrul de Arta Regina Sofia, Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Puerta del Sol, si Parque de Retiro.Madrid este cunoscut si pentru viata sa de noapte si discotecile sale. In ciuda populatiei orasului in jur de patru milioane de locuitori, metroul madrilen este una dintre cele mai extinse si mai rapid dezvoltate retele de metrou din lume. In centrul Madridului, in Plaza de Castilla, se afla 4 zgarie-nori cu inaltimi cuprinse intre 250 si 236 metri.


Barcelona
(Populatie: 1 605 602)
Barcelona este capitala Cataloniei, in nord-estul Spaniei. Este de asemenea al doilea cel mai mare oras al Spaniei, dupa Madrid. Barcelona se afla pe coasta Mediteranei. Populaţia orasului este de aproximativ 1,6 milioane, iar a zonei metropolitane de aproximativ 3 milioane. Barcelona ofera o oportunitate unica pentru turisti, de a se plimba spre cetatea medievala, şi spre orasul modern. Orasul modern are bulevarde deschise si toate intersectiile sunt largi. Centrul istoric al orasului este aproape plat, in timp ce orasul modern se intinde spre dealuri, avand strazi care se aseamana cu San Francisco.


Valencia
(Populatie: 805 304)
Valencia este capitala comunitatii Valencia. Este al treilea oras spaniol ca marime, si o arie industriala pe Coasta Azahar din Spania. Populatia ariei urbane este de 1.012.000, conform estimarilor din 2000. Valencia este principala piata de desfacere a produselor agricole pentru fermele inconjurătoare. Totodata orasul e centrul regiunii, sediul a numeroase intreprinderi si un important nod de comunicare. Metropola are industrie textila, chimica si prelucrare a metalelor.


2 comments:

Anonim spunea...

doar 3 ?

Anonim spunea...

dati mai multe. profa mea este mui pero mui mala persona. in plus iubesc spania si mai ales limba. vorbesc mai multa spaniola decat romana si sunt romanca. nu prea ma intelege nadie. la scris nu ma pricep atat de bine

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit