De'ale scolii

Cele mai mari aeroporturi din Europa

1. London Heathrow
Aeroportul International Heathrow din Londra este aeroportul principal in Anglia. El se afla la de 24 km in vestul Londrei si are 5 Terminale. Primii 3 sunt unul langa altul, iar al patrulea se afla la sud de aeroport si exista conexiune cu Heathrow Express. Al cincilea este o noua adaugare si este pe partea de vest a Highway Μ25, acesta fiind folosit numai pentru zboruri lui British Airways. Aeroportul serveste 69 milioane de pasageri pe an. Se conecteaza prin 160 de destinatii globale prin 90 de linii aeriene. A functionat pentru prima oara cu zboruri civile in 1946.
2. Paris Charles de Gaulle

Aeroportul International Charles de Gaulle, care des
este menţionat ca Paris Roissy Airport este cel mai mare aeroport din Paris.Pe an serveste aproximativ 60 milioane de persoane si la clasificare este exact peste aeroporturile din Frankfurt (55 milioane) si din Madrid (52,5 milioane). Este situat la 23 km nord-est de Paris si are 3 terminale care sunt conectate intre ele cu trenul CDGVAL si servesc aproximativ 200.000 de pasagerii in fiecare zi. Terminalul 1 este cel mai vechi, din 1974.

3.Frankfurt Airport

Aeroportul International Frankfurt este principalul aeroport german, situat in orasul Frankfurt am Main. Este considerat a fi al doilea ca volum al activitatilor din Europa. Traficul de pasageri in 2003 era 48.351.664, locul doi in Europa dupa Aeroportul International Heathrow din Londra, si la egalitate cu Aeroportul International Charles de Gaulle din Paris (48.220.436). Acum Aeroportul International Frankfurt serveste pe an aproximativ 56 milioane de oameni. Este aeroportul legat direct cu cele mai multe destinatii internationale la nivel mondial. Este folosit drept aeroport-mama de catre compania aeriana Lufthansa, care are cei mai multi pasageri internationali. Compania este aici din 1955.

3 comments:

Anonim spunea...

e bun ma ajutat

Anonim spunea...

eu credeam ca e Madrid Barajas

Anonim spunea...

sper sa fie bun si sa iau o nota buna

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit