De'ale scolii

Cel mai mare oras din Europa

Cel mai mare oras ca locuitori din Europa este Londra. Populatia Londrei este de 7.421.228 locuitori (la 1 ianuarie 2005) in Londra Mare, carora li se mai adauga alte câateva milioane din zona metropolitana. Exista o imensa diversitate de etnii, culturi si religii, Londra fiind unul din cele mai cosmopolite orase din Europa si din lume. Acesta multicultura este evidenta pe strazi, in restaurante si reprezinta cheia motivului pentru care oamenii iubesc Londra. Turistii sunt atrasi de istoria Londrei dar si de Londra moderna.Aici locuiesc, permanent sau temporar, multi dintre cei mai bogati oameni ai lumii.

In Londra se gasesc sediile a numeroase institutii si corporatii de importanta globala; multe cladiri importante: palate, muzee, teatre, sali de concerte, aeroporturi, statii de cale ferata; ca si
numeroase ambasade si consulate. Westminster (Palatul) si Biserica Sf.Margareta din Londra au fost inscrise in anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Asezata in partea sudica a Angliei, pe malul Tamisei, Londra este capitala Regatului Unit. Aceasta a fost considerata de secole ca fiind centrul tuturor actiunilor politice, culturale si economice.

In timpul verii, generoasele spatii verzi ale Londrei sunt pline de lucratori dar si de turisti care se bucura de zile frumoase in cafenele Londrei. Iarna, cerul cenusiu si ploile abundente pot fi uitate pentru un timp in una dintre numeroasele taverne confortabile. Primavara si toamna insa, sunt probabil cele mai bune sezoane pentru a vizita orasul, cand zilele racoroase lumineaza adesea Londra.


6 comments:

Lars spunea...

Moscova e mai mare. Și dacă îl socotim tot în Europa, deși e doar o parte în Europa, Istambul e și mai mare. ;-)

Anonim spunea...

Multi spun ca Moscova e in Europa. Multi altii insa spun ca nu este ;) Istanbul e jumatate-jumatate.

Anonim spunea...

DA. Moscova are 15 milioane de loc;)

Anonim spunea...

Apoi... nu mai intelegi... Totusi care oras e cel mai mare din Europa?

Anonim spunea...

Conform cu ultimele granite ale Europei, orasul cel mai populat este Moscova.

Anonim spunea...

cel mai mare oras din lume este moscova

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit