De'ale scolii

Audi implineste 100 de ani

Zile de sarbatoare la Ingoldstadt. Astazi, 16 iulie 2009, Audi implineste 100 de ani de existenta. La Ingolstadt vor putea fi admirate cele mai vechi modele Audi. Nu mai putin de treisprezece automobile din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial sunt expuse in muzeul Audi. Printre acestea se numara modelul Audi A, creat in 1911 si modelul Audi 225, fabricat in 1935. Evenimentul din Inglostad va fi deschis de cancelarul german Angela Merkel. Pe durata a patru zile, vor concerta celebrul pianist chinez Lang Lang si trupa germana "Die Fantastischen Vier".

Din seria de peste 50 de evenimente organizate de Audi in acest an, nu vor lipsi expozitiile cu cele mai de succes modele din istoria marcii Audi. La aceasta cursa participa mai multe automobile speciale: trei modele Audi Sport quattro din anul 1984, modelul Audi 72 din anul 1965, Audi 80 Rallye si Audi 200 James Bond din 1986.

In 1899, inginerul August Horch, angajat la firma Carl Benz din Mannheim, infiinta firma Horch&Cie. N-a durat mult pana la aparitia primului sau automobil. El a inventat si primul motor din istorie cu tractiune pe fata. In urma unui conflict cu partenerii sai, Horch paraseste firma si infiinteaza pe 16 iulie 1909, la Zwickau, o a doua firma careia ii pune numele lui. In 1933 Horch, in urma unui proces, pierde drepturile de folosire al numelui Horch. El a continuat cu numele Audi, traducerea in limba latina a numelui lui, Horch.

Dupa cel de-al II-lea razboi mondial, compania a devenit una internationala, producand binecunoscutul Trabant.In 1989, Audi a introdus injectia directa pentru motoarele Diesel. In 1994 a fost lansata caroseria de aluminiu Audi Space Frame, iar in 2000 a fost creat modelul Audi A2, primul automobil cu un consum de doar 3 litri de motorina la suta de kilometri. Audi a revolutionat lumea, dar nu e sigur daca va mai apuca inca 100 de ani.

Aici vedeti poze din istoria Audi.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit