De'ale scolii

Magazine in Germania

In caz ca vreti sa va stabiliti sau sa stati o perioada in Germania terbuie sa stiti de unde sa va cumparati de mancare si alte lucruri. Am zis sa scriu despre supermarket-urile din Germania.

Aldi dintre toate mi se pare cel mai ieftin si imbina perfect raportul pret-calitate. Se gasesc produse de calitate la niste preturi scazute. Au foarte multe oferte si in fiecare luna aduc specialitati din bucataria unei tari.

Netto, Edeka si Plus imi sunt deseori la indemana cand sunt acasa pentru ca aceste magazine sunt in apropierea locuintei. Nu difera foarte mult ca si preturi, dar sunt putin mai scumpe decat Aldi. Edeka este mai scump dar pentru asta are o varietate mai mare de produse. Aproape toate produsele de la Plus sunt traduse si in romana.

Kaufland-ul este locul de unde cumpar cel mai putin. Un motiv este ca este departe la marginea orasului iar deobicei il folosesc pentru cumparaturi mari. In Kaufland carnea si preparatele din carne sunt mai ieftine dar legumele sunt in general mai scumpe. Personal cred ca depinde foarte mult de locatia care esti, dar daca preferi calitate si pret, alege Aldi sau Lidl. Mai exista si HL, dar e mai scump decat celelalte.

Concluzia: Alimentele sunt mai ieftine in supermarketuri. Exista in fiecare oras retele de magazine (supermarketuri) care poarta acelasi nume. Alimentele de la magazine specializate (de branzeturi, de carne, brutarii, etc.) sunt mult mai scumpe. Cu toate acestea pot avea uneori o calitate mult mai buna decat cea a produselor din supermarketuri.


0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit