De'ale scolii

Diferenta dintre carte si film

Diferenţa dintre carte si film este diferenta de a vedea si a-ti imagina si intre a avea propria viziune sau a avea viziunea regizorului. Descrierea unei asezari, a unei case, peisaj, etc. nu poate fi cuprinsa niciodata de un film asa cum o face o carte si de aceea senzatiile sunt mai puternice la parcurgerea unei carti. Cei carora nu le place sa citeasca, sigur, vor prefera filmul.

Mie mi se pare normal sa fii interesat sa vezi un film dupa ce ai citit o anumita carte. Oricum, atunci cand citesti ceva anume iti construiesti propria viziune asupra lucrurilor, dar ce e rau in a vedea si o viziune a regizorului? Uneori este buna, alteori nu prea iti place deloc.

Multi nu citesc carti pentru ca sunt foarte lungi(de exemplu 500 de pagini). Prefera sa vada filmul care dureaza 3 ore. Una e sa citesti cartea sa o intelegi si sa pricepi ce a vrut autorul si alta e sa vezi filmul si sa pricepi ce a vrut scenaristul si regizorul sa faca!

Eu de parere ca filmele si cartile sunt doua forme artistice diferite. Unii considera ca un film se turneaza mai usor decat se scrie o carte. Insa nu putem sa consideram acest lucru. Este adevarat ca televiziunile, mai ales in zilele de lucru, prezinta filme deplorabile. Dar nu este la fel de adevarat si faptul ca in librari si biblioteci exista carti mai putin valoroase? Cred, deci, ca un film bun poate fi, din anumite puncte de vedere, cel putin la fel de profund ca un roman bine scris.


4 comments:

ionut spunea...

Eu cand eram mic trebuia sa strangi bani pentru a cumpara o carte si personal imi placeau mai mult cartile. Acum multor oameni le plac filmele, majoritatea fiind filme de consum.

mirube spunea...

da,asta discutam şi noi la ora de desen,despre faptul că deseori viziunea regizorului nu corespunde cu propria-ţi viziune a cărţii.eu,personal,mă plictisesc mai repede dacă văd un film de două ore,decât dacă citesc o carte de 300 de pagini. aproape jumătate din filmele pe care am încercat să le văd le-am lăsat neterminate,excluzându-le pe cele germane(din ele poţi prinde tot felul de expresii,chiar dacă filmul e prost).

Unknown spunea...

@ionut: cand vreau sa citesc o carte o iau de la biblioteca.

文章 spunea...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit