De'ale scolii

Care este capitala Germaniei

Am intrebat cativa dintre colegii mei de la Craiova care este capitala Germaniei pentru ca au zis pe Messenger ca invata la geografie diferite lucruri despre Europa: rauri, capitale, tari... Am intrebat in total 15 dintre care numai 4 au stiut. La inceput au zis ca au trecut deja de Germania si acum sunt la Spania (au invatat de la est la vest).

Eu am fost uimit pentru ca ei cu ceva timp in urma au spus ca vor face o excursie (tur al Germaniei) in Germania. Au spus ca vor trece prin Berlin, prin nordul Germaniei, la Hamburg si Bremen, Köln, prin sudul Germaniei prin München si in final in Romania. Viziteaza cele mai frumoase orase din Germania. Sa revenim. Eu in final am dat raspunsul si multi dintre ei au marturisit ca au invatat dar ca au uitat pana acum.

Capitala Germaniei este orasul Berlin. Le-am recomandat sa viziteze Berlin-ul pentru ca este un oras rumos. Deasemenea si celalalte orase prin care trec ei sunt frumoase, unele inca nu le-am vizitat inca. Capitala Germaniei este cel mai mare oras al tarii cu aproximativ 3,4 milioane de locuitori si acoperind o suprafata de aproximativ 892 km². Este traversat de raurile Spree si Havel.

3 comments:

ionut spunea...

Asta ar trebui sa stie totusi pentru ca face parte din cultura generala. Adica, capitala unei tari mari trebuie sa o stii.

Unknown spunea...

Stiu capitalele tarilor din Europa, dar in Africa si Asia nu ma descurc. Niói la scoala am vorbit numai despre Europa. In clasa a-7-a cred ca vom vorbi despre toata lumea.

文章 spunea...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit