De'ale scolii

Si in Germania exista oameni saraci

Ziarista Julia Friedrichs a analizat impreuna cu colegii sai, Eva Müller si Boris Baumhold saracia din Germania. In cartea scrisa pe aceasta tema, Julia Friedrichs vorbeste despre o Germanie de clasa a treia. Julia Friedrichs, Eva Müller si Boris Baumhold sunt foarte impresionati de rezultatul cercetarilor lor, pe care il regasim in cartea "Germania de clasa a treia - viata pe treapta cea mai de jos a societatii".Aflam povestea unei fetite care nu are jucarii, a unei familii de someri care isi petrece ziua in fata televizorului si a unui paznic care nu isi poate plati datoriile daca nu este ajutat financiar de fiica sa.

"In Germania, peste 1,9 milioane de persoane au un salariu mai mic de cinci euro pe ora. In nici o alta tara membra a Uniunii Europene nu exista atat de multi angajati cu salarii minime ca in Germania", este un fragment din cartea scrisa. Iar Heribert Prantl, redactor la ziarul german Süddeutsche Zeitung adauga: "Germania este o tara bogata si totusi aici exista multa saracie. Cu siguranta saracii nostri ar fi bogati daca ar trai in Calcutta, Lagos, Karthoum sau Dakar. Dar ei nu traiesc acolo, ci aici."

Saracii din Germania considera ca nu au atatea drepturi si nu se pot comporta ca cei bogati sau cunoscuti. Autorii cartii considera ca evolutia societatii germane este alarmanta. Totusi: "Noi, autorii cartii, am discutat mult despre termenul pe care il folosim pentru a descrie persoanele sarace. Notiunea de "patura inferioara" descrie cel mai bine si mai clar cazurile la care ne referim. Cand am vizitat familiile sarace, chiar acestea ne-au atras atentia asupra termenului folosit. Ele au sublinait ca se considera a fi "patura inferioara" a societatii. Daca nu ei, atunci cine?", a afirmat Eva Müller. Dupa cum vedeti in imagine cei mai multi oameni care nu au servici locuiesc in estul Germaniei.

(Deutsche Welle)

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit