De'ale scolii

Ce parere au nemtii despre Germania

Republica Federala Germania implineste anul acesta 60 de ani de existenta, iar germanii considera ca evolutia acestui stat este un succes. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de Fundatia Konrad Adenauer. Participantii la studiu, 94%, au raspuns ca Republica Federala este o tara in care "se traieste cu placere". Aproximativ trei sferturi din cetateni sunt mandri de constitutia statului si 92% vad Germania ca fiind o tara libera.

Cele sase decenii de existenta a Republicii Federale au fost un succes, considera 90% din cetatenii germani cu drept de vot, iar 66% dintre ei sunt mandri de tara lor. Prof. Bernhard Vogel, presedintele fundatiei a declarat: "Ne-a interesat opinia pe care cetatenii o au fata de constitutie, istorie si fata de Republica Federala Germania. Ne-a interesat care este parerea lor. Prin acest studiu am dorit sa ne aducem contributia la aniversarea celor 60 de ani de la fondarea statului."

Majoritatea celor intrebati sunt de acord cu sigurantei zilei de maine, drepturilor egale la educatie sau mentinerea unor diferente mici intre venituri. Pentru 88%, statul de drept este deosebit de important, iar 85% isi doresc sanse egale la educatie. Siguranta a devenit pentru germani din ce in ce mai importantă pe parcursul ultimilor patru ani: de la 32% in 2005, la 59% in prezent. Asadar, in ciuda faptului ca emigrarea a crescut constant in Germania in ultimii ani, majoritatea celor ramasi declara ca sunt mandri si se simt bine in tara lor, chiar daca acum este criza financiara.


0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit