Cel mai hranitor fructdin lume este avocado. Avocado este un fruct exotic foarte hranitor, datorita continutului mare de proteine si grasimi.Un fruct mediu cantareste in jur de 300 g; aportul caloric pe 100 g poate varia intre 140 si 360 de calorii, in functie de soi. Coaja nu este comestibila. Fructul este bogatin potasiu si vitamina B6, continand, de asemenea, vitaminele C, E, PP, cupru, fier, zinc si fosfor.
Consumul regulat de avocado ajuta la scaderea colesterolului din sange. Datorita componentelor sale speciale, avocado se foloseste in preparatele cosmetice sub forma de ulei cu agenti activi. Uleiul de avocado, extras din sambure, portejeaza pielea de uscare dar se foloseste si ca tratament in cazul deterioraii pielii. Uleiul de avocado accelereaza procesul de vindecare al pielii.
Avocado este un copac originar din Mexic si America centrala. Fructul a fost adus in Europa in secolul XIX. Fructul de avocado este oval si seamana cu o para. Avocado are culoarea verde inchis sau maroniu si are in interior un sambure. Samburele se poate planta foarte usor intr-un ghiveci, din care va creste un mic arbore de avocado. Nu va creste mai mult de 2-3 m.
Pomul nu este pretentios, are nevoie doar de multa lumina si putina apa. O data la 3-4 zile daca este udat este suficient. Fructele vor aparea dupa cativa ani, dar pana atunci, arborele de avocado va fi o planta frumoasa decorativa, nepretentioasa. Pulpa fructului este galbena si cremoasa - se poate unge pe paine. Nu incercati insa sa gustati fructul asa crud cum este pentru ca are un gust gretos. Coaja fructului nu este comestibila. Avocado este toxic pentru animale.
Consumul regulat de avocado ajuta la scaderea colesterolului din sange. Datorita componentelor sale speciale, avocado se foloseste in preparatele cosmetice sub forma de ulei cu agenti activi. Uleiul de avocado, extras din sambure, portejeaza pielea de uscare dar se foloseste si ca tratament in cazul deterioraii pielii. Uleiul de avocado accelereaza procesul de vindecare al pielii.
Avocado este un copac originar din Mexic si America centrala. Fructul a fost adus in Europa in secolul XIX. Fructul de avocado este oval si seamana cu o para. Avocado are culoarea verde inchis sau maroniu si are in interior un sambure. Samburele se poate planta foarte usor intr-un ghiveci, din care va creste un mic arbore de avocado. Nu va creste mai mult de 2-3 m.
Pomul nu este pretentios, are nevoie doar de multa lumina si putina apa. O data la 3-4 zile daca este udat este suficient. Fructele vor aparea dupa cativa ani, dar pana atunci, arborele de avocado va fi o planta frumoasa decorativa, nepretentioasa. Pulpa fructului este galbena si cremoasa - se poate unge pe paine. Nu incercati insa sa gustati fructul asa crud cum este pentru ca are un gust gretos. Coaja fructului nu este comestibila. Avocado este toxic pentru animale.
3 comments:
mulţumim pentru dubla precizare "coaja nu este comestibilă". inspirată probabil din etichetele florilor în ghiveci cumpărate de la piaţă:"not eatable"=))
din curiozitate:tu ai un astfel de copac acasă?
Spui ca fructul nepreparat e gretos. Cum se prepara fructul de avocado. Eu il mananc in salata cu toata familia si nu am simtit nimic gretos. Totusi daca stii vreo metoda de preparare sunt curios.
Calin Ungureanu
Si noi il facem salata sau supa-crema si in ambele cazuri il punem la marinat cu zeama de lamaie si alte condimente. Zeama de lamaie il face sa nu fie gretos.
Trimiteți un comentariu