De'ale scolii

In lume se poate face cariera si fara diplome

Lista oamenilor cunoscuti in lume care au renunţat la studii, dar pentru care abandonarea scolii nu a insemnat automat si anularea sanselor de a face cariera, este lunga. Printre cei mai cunoscuti oameni se numara chiar si fondatorul companiei Microsoft, Bill Gates. In Germania numai in cursul anului trecut 21% din studenti au incetat sa mai frecventeze cursurile.

Nici in Germania nu se poate spune ca cine a lasat scoala deoparte n-a realizat nimic în viata. Cele mai bune exemple din Germania sunt muzicianul Herbert Granemeyer sau renumitul moderator de televiziune Günther Jauch (prezinta emisiunea Wer wird Millionär). Dar chiar si pentru cei mai putin cunoscuti exista destule posibilitati si domenii in care se poate face cariera si fara diplome.

Beate Mini, reprezentant al companiei Ikea Germaniaafirma:"Am avut experiente foarte bune cu persoanele care si-au intrerupt scoala. De regula, cine s-a decis sa faca un asemenea pas s-a gandit destul de mult inainte ce va face mai departe, care ii sunt punctele forte si slabiciunile. Toate acestea plus o bogata experienta de viata au reprezentat avantaje pentru ei in comparatie cu alti tineri care au vrut sa lucreze aici."

Si Gunnar Broch, acum in varsta de 42 de ani, s-a decis cu ani in urma sa nu mai mearga la facultate. Se intampla cu putin timp inaintea examenelor de licenta la Academia de Studii Economice. Cu toate acestea, de 14 ani este angajat al companiei suedeze Ikea, sef al departamentului alimentar pe toate cele 44 filiale din Germania.

1 comments:

Anonim spunea...

Problema este: ce e de facut? Nu mai e necesara scoala?

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit