De'ale scolii

Planurile germanilor

Faptul ca germanii sunt condusi de propriile planuri si ca totul trebuie sa descurga sub un plan bine stabilit nu ar trebui sa ne mai mire.Luam situatia critica de a aseza mobila in casa:
- romanul: tranteste de 3 ori masa, o intoarce de 4 ori si a 6 oara o pune cum trebuie
- germanul: calculeaza de 3 ori, face masuratori de 4 ori si a 6 idee e tot timpul cea perfecta.

Spontaneitatea nu e o valoare, ci doar atunci cand totul merge conform unui plan bine stabilit dorm linistiti. Daca astepti un tren in Germania si observi ca este posibil sa intarzie 1 minut, e imposibil sa nu vezi un german care se uita din ce in ce mai des la ceas, care incepe sa spuna o injuratura. Deutsche Bahn transporta peste 5 milioane de pasageri in fiecare zi, cu o precizie de invidiat.

Daca pleci intr-o vacanta cu ei, poti sa stai fara grija. Nu trebuie sa te sperii, pentru ca ai sa vezi fiecare obiectiv in ordine cronologica, cu orele exacte cand ai sa ajungi si cu pretul aproximativ la bilet. Tu doar incearca sa te bucuri de privelisti si incearca sa nu strezi prea tare.

2 comments:

Anonim spunea...

Bine ca ii ridici in slavi pe nemti.

Anonim spunea...

Cred ca Alexandru a vrut sa spuna ca nemtii sunt mai analitici si mai calculati si de aceea productivitatea lor este mai mare. Asta e clar daca facem comparatia dintre cele doua tari.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit