De'ale scolii

Istoria tatuajelor

Tatuajele sunt prezente de mai mult timp decît s-ar putea crede. Sa facem o scurta prezentare a istoriei tatuajului si cum au fost create.


Pura intamplare a facut ca aceasta descoperire sa aiba suces in intreaga lume:un barbat ranit a descoperit aceasta arta prin frecarea ranii cu o mana murdara de cenusa si resturi ramase dintr-un incendiu izbucnit in apropierea sa. Semnul marcat a ramas chiar si dupa vindecarea ranii.

In 1991 a fost descoperit pe un munte dintre Austria si Italiacorpul unui barbat u o vechime de 5000 de ani. Acestui om i s-a dat denumirea de"otzi omul zapezii", iar pe corpul sau s-au gasit 57 de tatuaje printre care o cruce pe genunchiul stang, 6 linii lungi de 15 cm deasupra rinichiului ,si un numar mare de linii paralele pe glezne.

Multa vreme, numai marinarii si infractorii au purtat tatuaje. De obicei, unele foarte primitive, care foloseau doar cateva detalii: flori, inimi, sirene, corabii, ancore, serpi, pasari si nume.

In inchisoare, tatuajele, facute de profesionisti sau amatori, pot dezvalui multe lucruri, ca de exemplu: cine esti, din ce banda faci parte, caţi ani ai stat in inchisoare sau poate chiar cati oameni ai omorat.

Japonezii au devenit interesati de tatuaje, insa doar pentru aspectele decorative ale acestora. Artistii japonezi au devenit unii dintre cei mai buni in acest domeniu. Felul in care ei foloseau culorile, perspectiva si imaginatia lor a dat acestei practici o noua valoare.

In trecut, arta tatuajului era vazuta in multe popoare de pe tot globul ca si o arta ce infrumuseta corpul sau avea semnificatii importante. Odata cu raspandirea in Europa, tatuajul a inceput sa primeasca o semnificatie negativa. Ele au aparut in Franta in secolul 18, dar s-au spus multe lucruri despre efectele negative ale acestora, fapt care a condus la interzicerea acestei practici.

Arta tatuatului este o practica straveche ,dar se pastreaza si-n ziua de azi prin intermediul saloanelor de tatuat care realizeaza insemne de diverse tipuri.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit