De'ale scolii

Trecut si prezent

In ziua de azi este ceva jignitor sa arati cuiva degetul mijlociu. Dar acum sute de ani gestul avea alta semnificatie. Inaintea bataliei de la Agincourt din 1415, francezii, stiind ca vor fi victoriosi in razboiul impotriva Angliei, au decis sa le taie degetul mijlociu tuturor prizonierilor. Ei stiau ca pentru a trage cu arcul soldatiilor le trebuia degetul mijlociu si daca nu puteau sa traga cu arcul, nu puteau sa mai ia parte la razboi in viitor. Dar francezii au pierdut acea batalie iar soldatii englezi i-au batjocorat aratandu-le degetul mijlociu, pe care acestia au vrut sa li-l taie. De aceea in zilele noastre este jignitor sa ii arati cuiva degetul mijlociu.
Sursa: Die Presse

12 comments:

Anonim spunea...

esti sigur ca aia e sursa;))

Coincidenta sau nu am si eu pe blog aceiasi postare...

http://gutudragos.blogspot.com/2009/03/stiati-ca_02.html

Unknown spunea...

Nu stiam ca si tu ai scris despre asta. M-am gandit sa ma interesez de unde vine semnificatia degetului mijlociu. In esenta este la tine la fel ca si la mine, dar exista mici diferente de la traducere. Eu nu m-am uitat la tine. Nu stiu cum de s-a intamplat.

Anonim spunea...

In mare majoritate la Dragos este la fel ca la tine, cel putin primele doua propozitii sunt exact la fel. Daca nu este sursa Die Presse si este Dragos, eu cred ca puteai sa-l pui pe el ca sursa, dar probabil a fost o coincidenta.se mai intampla. la sfarsit tu ai scris ca de aceea in zilele noastre este jignitor sa ii arati cuiva degetul mijlociu,dar te contrazic.nu este jignitor din aceasta cauza,cu francezii,semnificatia este alta,cam jignitoare =)

Unknown spunea...

@anonim: Eu nu puteam sa copiez de la Dragos pentru ca eu am scris articolul cu o zi mai inainte decat el, pe 1 martie.

Anonim spunea...

Oameni buni... de ce mai vorbiti cand se vede clar ca Alexandru a publicat articolul pe 1 martie. Eu nu prea le stiu cu semnificatia dar totusi...

@anonim: Poate ca "Dragos" a copiat... se poate si asta. De ce nu?

Anonim spunea...

Eu ii dau dreptate lui Alexandru. El sigur nu a copiat de la Dragos. Daca Dragos a copiat de la el nu stiu, dar cred. Mie mi s-a parut un articol interesant si informativ.

Anonim spunea...

Stirile apar intotdeauna pe mai multe canale. Nu cred ca este o problema daca apar la mai multi bloggeri in acelasi timp. Asta se intampla frecvent si in ziarele noastre online

Anonim spunea...

Da se mai intampla nu l-am acuzat ca a copiat de la mine
Dar se pare ca gandim la fel;))
Postarea eu am planificat-o inca dp 1 Martie

Si de Copiat eu nu am copiat ca doar nu eram asa de "destept" sa ii mai si zic ca am si eu pe blog aceiasi postare...

PS: Data postari se poate schimba...

Anonim spunea...

Eu nu l-am acuzat pe Alexandru ca ar fi copiat, ci ca daca s-a inspirat de acolo era ok sa fi pus sursa.Dar normal se poate intampla cu oricine, oricand.Se intampla de multe ori cu multe persoana.La mai multe posturi in continuare!!

Anonim spunea...

Cum se poate schimba data inapoi in timp? Sunt si eu curios.

Oare? spunea...

Anonim foarte simplu se poate schimba dar daca nu ai blog nu ai de unde sa stii...

文章 spunea...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit