De'ale scolii

Strutul (II)

Un ou de strut se fierbe in aproximativ 90 de minute si ajunge pentru aproape 15 persoane la o masa. Un astfel de ou are o greutate intre 1,2 - 1,8 kg, cantarind cat aproximativ 30 de oua de gaina. Triburile africane folosesc coaja oualelor de strut ca vesela. Ea poate fi utilizata pentru a aduce sau depozita apa.

In Antichitate, strutii erau folositi pentru calarie. Printre reginele Egiptului Antic care au calatorit pe spatele unui strut se numara si Cleopatra. Strutul este renumit pentru forta loviturilor sale. De asemenea, ei erau antrenati pentru a lupta.

Un strut poate trai pana la 90 de ani. Strutul nu este, de fapt, originar din Africa. El a aparut in Asia si a migrat in Africa. acum 4 milioane de ani In salbaticie, in zilele noastre, strutul se gaseste doar in Africa.

Viteza atinsa de strut poate depasi 65 km/h, atingand chiar 70 km/h,de aceea este numit si pasarea cu cea mai mare viteza atinsa de o pasare in alergare. Alimentatia strutului este foarte ciudata. Se spune ca, in salbaticie, strutul mananca plante, seminte, fructe, reptile, mici mamifere, consumand aproape orice se poate inghiti, in timp ce puii unui strut mananca aproape orice vad.

Stiati ca penele de strut sunt folosite in industria constructoare de masini dar si la fabricarea calculatoarelor? Aceasta se datoreaza calitatilor antistatice ale penelor care sunt folosite pentru indepartarea prafului.

Sursa: Wikipedia

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit