De'ale scolii

Premiile Oscar

In seara asta va avea loc gala decernarii premiilor Oscar, acordate de Academia Americana de film. Aceasta organizatie cuprindea in anul 2002 peste 6000 de membrii (regizori, actori, producatori, etc.). Premiul este o statueta care reprezinta un om cu o spada in mana. Legenda spune ca actirca Margaret Herrick a exclamat la vederea statuetei ca semana cu unchiul sau Oscar, si de atunci se numesc premiile Oscar.Prima ceremonie de decernare a premiilor a avut loc in 1929 (acum 80 de ani!) la hotelul Hollywood Roosevelt.


Alegerea castigatorilor se face in doua etape. In prima etapa sunt nominalizati la Oscar 5 posibil castigatori. Aceste nominalizari sunt facute de catre membri ai Academiei care apartin aceleasi grup cu cei nominalizati. De exemplu, actorii (membri ai Academiei) nominalizeaza actori, scenaristii pentru scenaristi... Castigatorul de la fiecare categorie se alege de catre toti membrii Academiei. Voturile sunt secret, in asa forma in cat nici unul dintre membri nu cunoaste rezultatul. Un grup special de oameni impartasesc voturile. Pana in momentul cand este anuntat castigatorul si se deschide plicul sigilat, nimeni nu stie cine a castigat.

Pe site-ul oficial sunt mai multe detalii. De asemenea, lista nominalizarilor o puteti vedea aici. La Wikipedia gasiti si liste su premiile de-a lungul anilor.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit