De'ale scolii

Insulele din Croatia

Coasta si insulele Croatiei se situeaza intr-o zona cu un climat mediteranean. Verile sunt toride si uscate, iar iernile temperate si umede. Caracteristicile speciale ale climatului difera de la o insula la alta, depinzand de locatia fiecareia, altitudinea sau expunerea la adieri de vant. Principalul factor care influenteaza climatul insulelor si flora este chiar Marea Adriatica, aceasta fiind considerata o mare calda. Temperaturile la suprafata apei nu scad de obicei mai jos de 10 grade iarna, iar vara nu depaseste 25 de grade. In afara zonelor portuare, apele ce inconjoara insulele sunt curate.

Insulele Croatiei cuprind aproape toate insulele coastei Adriatice si a zonei de mijloc, formand cel de-al doilea mare arhipelag in Mediterana. Sunt aproximativ 1185, clasificate din punct de vedere geografic in 718 insule, 389 stanci si 78 recifuri.

Cazarea oferita pe insulele Croatiei este foarte diversificata, avand de ales intre hoteluri, camere la particulari in apartamente sau case de vacanta, in timp ce cazarea in gospodariile rurale sunt atractive in mod special. Poti face rezervare pentru o cazare in case autentice de piatra sau chiar faruri. De curand, vacantele petrecute in faruri sunt hituri absolute alte turismului acestei tari datorita originalitatii lor si experientelor unice pe care oamenii le traiesc. Cateodata in industria turismului aceste tipuri de vacante sunt clasificate ca si "Turism Robinson Cursoe". Datorita acestui interes crescut, va recomand rezervarea din timp a acestor faruri. Insulele Croatiei pot fi accesate prin curse regulate si aditionale cu feribotul din orasele Split si Rijeka ori prin croziere organizate ale agentiilor de turism aferente Coastei Adriatice.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit