De'ale scolii

Patek Philippe - cele mai complicate ceasuri din lume

Compania cunoscuta astazi ca Patek Philippe a fost fondata in 1839 la Geneva, de Contele Antoine Norbert de Patek si compatriotul sau Francois Czapek.

Primele ceasuri au fost semnate cu Patek, Czapek & co pana in 1845 cand Czapek a renuntat la parteneriat. Cativa ani mai tarziu, companiei i s-a alaturat producatorul de ceasuri frantuzesti Jean Adrien Phillipe.

Din mai 1845 pana in ianuarie 1851, firma a fost cunoscuta ca Patek & Co; Phillipe si-a atasat numele de ce al companiei in 1851 cand a devenit partener oficial. Succesul a fost asigurat de nivelul ridicat al calitatii ceasurilor, dar si de elementele inovatoare aduse de Philippe. De la mijlocul secolului al XIX-lea, Patek Philippe a devenit lider pe piata ceasurilor elvetiene.

Doua dintre cele mai complicate ceasuri din lume poarta marca Patek Philippe. Primul a fost realizat pentru Henry Graves Jr. New York la inceputul secolului XX. Cel de-al doilea, Calibru 89, considerat superlativul complexitatii, a fost finalizat in anul 1989. Impreuna, cele doua mecanisme au marcat cea de-a 150 aniversare a prestigioasei companii.

Patek Phillipe are in subordine doar maestri, fie ca sunt ceasornicari, aurari, bijutieri sau gravori, ei alcatuiesc o echipa de profesionisti care asigura companiei Patek Philippe cel mai inalt nivel al calitatii.

Printre clientii faimosi ai companiei se numara regina Victoria a Marii Britanii, dar si ilustrii oameni de stiinta, artisti, scriitori sau muzicieni: Albert Einstein, Marie Curie, Charlotte Bronte sau Tchaikovsky.

In poza din dreapta vedeti cum arata un ceas pe interior.

Mai multe informatii gasiti aici.

1 comments:

Ceasuri spunea...

sunt complicate dar arata bine

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit