De'ale scolii

Cele mai poluate orase din lume

Am citit pe descopera.ro.

5. Sumgait, Azarbaijan


Persoane afectate: 275 000 oameni

Pe vremuri in Sumgait activau peste 40 de fabrici de cauciuc, de productie a clorului. In prezent, cei 275 000 de locuitori sunt contaminati zilnic cu metale grele. Rata cancerului este de 50 de ori mai mare decat in restul Azerbaijanului, in timp ce copiii azeri din Sumgait sufera de o serie de defecte genetice, de la boli ale oaselor la afectiuni ale creierului.

4. Djerzinsk, Rusia

Persoane afectate: 300 000 oameni

Djerzinsk a fost pe vremuri centrul sovietic al productiei de arme chimice. In prezent, se produc foarte multe produse chimice. Pe o perioada de 70 de ani acest centru al industriei militare sovietice a produs peste 300 000 tone de reziduri chimice periculoase, depozitate in apropierea orasului fara a se lua nici o masura de protectie a mediului inconjurator. Speranta maxima de viata pentru locuitorii din Djerzinsk este de doar 42 de ani
3. Sukinda, India

Persoane afectate: 2 600 000 oameni

La Sukinda se afla cel mai mare complex minier din lume destinat extragerii cromului, tot aici este depozitat circa 97% din cromul extras in India. Raul Brahmani curge printre muntii formati de cele 30 milioane de tone de reziduri miniere. Mai mult de 2,5 milioane de oameni sufera de multiple forme de cancer datorita expunerii la apa, solul si aerul din apropierea acestor mine.

2.Linfen, China

Persoane afectate: 3 000 000 oameni

Linfen este un oras situat in centrul Chinei. Orasul detine si tristul record de cel mai poluat oras din China. Locuitorii sunt obligati sa inspire o serie de substante toxice foarte periculoase, produse de sutele de fabrici, mine, si rafinarii de la periferia orasului. In consecinta, locuitorii din Linfen sufera de forme noi de pneumonii, bronsite si cancer la plamani.

1. Cernobil, Ucraina

Persoane afectate: Peste 5 000 000 oameni

Aproximativ 5,5 milioane persoane au fost grav afectate in marele accident nuclear. Intre anii 1992 – 2002 cel putin 4 000 de copii nascuti in afara perimerului de 25 km care delimiteaza zona interzisa din jurul Cernobalului, sunt bolnavi. In zona contaminata de langa Cernobal inca traiesc si isi desfasoara activitatile zilnice peste 5 milioane oameni.

8 comments:

Anonim spunea...

interesant articol, bravo
pacat ca e cam trist cea ce se intampla in lume. ar trebui luate niste masuri...saracii oameni

Anonim spunea...

faza e k acest articol e un COPY/PASTE......

Unknown spunea...

Nu e chiar copy/paste. Am muncit sa-l rezum. Poate ca era bine sa precizez sursa. Aici ai dreptate. Am remediat.

Anonim spunea...

Este o regula sa specifici sursele. Acum o stii.

Anonim spunea...

Nu este nicio problema. Data viitoare stii. :)

Anonim spunea...

@anonim: dar sunt sigur ca nu prea iti vine in minte sa dai search la cele mai poluate orase din lume...si chiar daca ai avea dreptate, dar nu ai! eu de obicei daca gasesc ceva interesant ii schimb textul, si spefific sursa, dar nimeni nu-i perfect. mie sincer chiar mi-a placut acest articol si nici nu m-ar interesa daca ar fi copy/paste atat timp cat invatam ceva din el :)

Anonim spunea...

Boogie are dreptate. Ce conteaza de unde este luat sau cum este luat daca ne ajuta la ceva.

Anonim spunea...

Eu pot sa zic doar una: Te cunosc de mult timp si stiu ca tu ai scris numai articole despre tine, despre Cottbus, Berlin, Germania..., in care nu ai precizat sursa si de asta nu stii cum este cu sursa. Tot timpul cand citesti undeva un articol este bine ca in articolul facut de tine pe blog sa pui, de preferat la sfarsit sursa.

Nu trebuie sa murim daca ai gresit o data. Data viitoare vei pune si sursa.

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit