De'ale scolii

Cea mai scumpa masina din lume

DiMora Motorcar anunta producerea celui mai scump automobil de serie, la un cost de 2 milioane de dolari. Acest sedan sport de lux DiMora Natalia SLS2 va beneficia de dotari ce nu se intalnesc la automobilele normale.


Motorul din aluminiu, va dezvolta 1200 cai putere . Tractiunea va fi integrala, iar virarea se va face prin toate cele 4 roti. Rotile de 24" sunt echipate cu anvelope inovative, la care e imposibil sa faci pana. Caroseria este extrem de usoara deoarece se folosesc materiale imprumutate din industria aerospatiala.


Automobilul va avea nu mai putin de 50 de sisteme computerizate care controleaza fiecare aspect. DiMora Natalia va simti starea emotionala a soferului, adica nivelul stressului, bataile inimii si temperatura. Aceste informatii preluate de computerul principal vor ajuta la luarea unei decizii din partea masinii pentru controlarea temperaturii si a luminilor, tipul de muzica de fundal, si cum reactioneaza la apasare pedalele de frana si acceleratie. Computerul va si vorbi cu soferul daca este detectata o stare de ameteala sau somnolenta.


Alfred J. DiMora este fondatorul si directorul executiv al companiei DiMora Motorcar.
Lansarea va avea loc cel mai probabil in anul 2009, unde altundeva decat in SUA - Beverly Hills.


Actuala cea mai scumpa masina din lume este un Bugatti Veyron. Chiar am stat langa ea.


0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit