De'ale scolii

Andre Rieu la Massatricht in iulie 2008

Aseara am vazut la ZDF concertul de la Maastricht din luna iulie (6 iulie 2008) al lui Andre Rieu. Am vrut si eu sa merg la Berlin la un concert de-al lui dar din pacate nu am mai gasit bilete. Pentru 2009 vom cumpara cu siguranta bilete din timp.

Orasul Maastricht este locul de nastere al lui Andre Rieu si de aceea concertele de aici au o semnificatie mai deosebita. Un oras olandez cu puternice influente culturale franceze si germane. Acolo sunt foarte multi vorbitori de germana si franceza.

Concertul a fost in aer liber in piata Vrijthof. Tot traficul din zona a fost inchis. Pana si proprietarii de restaurante au inchis in acest timp desi ar fi putut face profituri foarte mari.

Printre altele s-au cantat: Clavelitos, Amorplatz, Ole Guapa, Amigos para siempre, Il silenzio, Conquest of Paradise, Soldatenchor, Die zwölf Räuber, Jägerchor, La Vergine degli angeli, When I'm sixtyfour, Die kleine Kneipe, Maastricht Stadt der frölichen Sänger, La donna e mobile, Wie schön unser Linberg ist.

Alaturi de alti invitati a participat si corul Mastreechter Staar al reginei Beatrix a Olandei. Este cel mai mare si mai faimos cor barbatesc al Olandei. Are peste 140 de coristi. A fost infiintat in 1883.

Ascultati melodii de la concert pe muzica-NU-zgomot.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit