De'ale scolii

Pünktchen und Anton



In timpul scurtei vacante de Paste, am ca tema la germana sa citesc cartea Pünktchen und Anton (Punctulet si Anton).
Autorul a fost Erich Kästner, iar pozele au fost facute de Walter Trier. Cartea este un roman pentru copii si are 155 de pagini (16 capitole).

In acest roman este vorba despre aventurile unei fete (Luise, numita Pünktchen) si ale unui baiat (Anton). Ei sunt prieteni nedespartiti.

Anton traieste impreuna cu mama lui (doamna Gast), care este bolnava, intr-un apartament foarte mic. Dupa ce vine de la scoala, Anton trebuie sa faca rost de bani si sa isi ajute mama la treburie din casa.

Pünktchen traieste cu parinti ei, domnul Pogge care este director la o fabrica si cu sotia lui, Gemahlin Pogge, care este vanzatoare. Pentru ca parintii nu aveau timp pentru fica lor, s-au decis sa angajeze o dadaca („Fräulein Andacht“) si o bucatareasa („Die Dicke Bertha“).
Pünktchen are un soricar (Piefke) si locuieste intrun apartament foarte mare (12 camere).

Dupa roman s-au facut si doua filme, unul in 1953 si unul in 1999.

Eu am citit pana la capitolul 10. Pana acum mi-a placut foarte mult deoarece este foarte amuzanta. Nu stiu ce o sa mai fie pana la sfarsitul cartii. Sunt foarte curios.


3 comments:

SPATZIANNE spunea...

Sende mir deine Eindruecke!Buch nie gelesen,nicht mal als Kind>Viel Erfolg!

Unknown spunea...

Danke fuer den Kommentar.
Ich sende Sie meine Eindruck ueber das Buch, wenn ich fertig werde. Ich muss noch das letztes Kapitel lesen und dann bin ich fertig. Bis jetzt hat mir gut gefallen weil die Personen so komisch und so lustig sind.
Wahrscheinlich schreibe ich in die nexte Tagen eine kurze Inhaltsngabe.

Anderson James spunea...

Great and interesting post. I discovered this much instructive, regarding what I was precisely looking for. Much obliged for such post and please continue imparting to us. safetyflooringco

Trimiteți un comentariu

Campanii non-profit